Openslaande deuren | Verleng je woonkamer

Openslaande deuren

Openslaande deuren

Openslaande deuren of een schuifpui zijn een ideale manier om meer licht en sfeer in de huiskamer te creëren. Uiteraard kun je met openslaande tuindeuren in de zomer en het voorjaar lekker van uw tuin genieten. Dubbele achterdeuren brengen niet alleen meer sfeer in de woonkamer maar daarnaast zorgt het ook voor een mooie lichtinval.

Naast meer sfeer en licht is een ander voordeel van openslaande deuren dat men langer van de warmte kan genieten op warme zomeravonden en in het voorjaar. Openslaande deuren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen.

Met terrasdeuren geniet je nog meer van je tuin, de tuin lijkt veel groter en wordt als het ware een onderdeel van je huis. Als je dus dubbele achterdeuren laat plaatsen in plaats van één enkele achterdeur dan kun je beide deuren open zetten, hierdoor lijkt je kamer optisch een stuk groter te worden.

Openslaande deuren of een schuifpui?

Openslaande deuren, maar ook een schuifpui, bestaan voor het grootste gedeelte uit glas. Een voordeel is natuurlijk dat je hierdoor meer lichtinval hebt in je kamer. Het nadeel echter is dat je kamer vrij snel warm wordt zodra de zon buiten schijnt. Daarnaast is het plaatsen van openslaande deuren vrij ingrijpend, er zal namelijk een gat in de muur gemaakt moeten worden waar het kozijn in komt.

Indien je grote ramen hebtt en daar plaats wil maken voor openslaande deuren bestaat dus ook de kans datje een stuk muur terug moet plaatsen. Een nadeel van een schuifpui is dat deze iets meer onderhoud nodig heeft ten op zichte van gewone openslaande deuren.

Openslaande deuren monteren

Het laten plaatsen van nieuwe achterdeuren kan vrij prijzig zijn, daarom zou je kunnen overwegen om de montage zelf te doen. Toch is dit een moeilijk werk dat je beter aan vakmensen over kunt laten.

Omdat het vaak nodig is ook een stuk muur weg te breken om het kozijn te kunnen plaatsen kun je dit beter door iemand laten doen met wat meer ervaring. Het is uiteraard altijd verstandig om meerdere prijzen aan te vragen bij verschillende aannemers, hier kan nogal wat verschil in zitten. Om toch wat geld uit te sparen kun je het beste je deuren en kozijnen online bestellen.

In een webshop zijn de deuren vaak een stuk goedkoper en ze worden gewoon bij jou thuis afgeleverd, dat scheelt weer een ritje naar de bouwmarkt.

Wat zijn de kosten van openslaande deuren?

Bij je huis opknappen of je huis verbouwen maak je natuurlijk een berekening van wat de kosten zullen zijn. Uiteraard, zoals bij iedere klus, zijn ook bij het maken van openslaande deuren de prijzen afhankelijk van welke merken en welk formaat je kiest. Als je zelf gaat monteren zul je rond de €2.000 euro kwijt zijn. Wil je de deuren door een vakman laten plaatsen dan moet je ongeveer rekening houden met een totaalbedrag vanrond de €3.500 euro.

Openslaande deuren kosten

Bespaar tot wel 40% op openslaande deuren! Door het onderstaande formulier in te vullen kan je prijzen vergelijken van verschillende bedrijven uit de regio en zo de beste prijs uitzoeken:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 33 minuten geleden een offerte aangevraagd.X