Velux dakkapellen, alles over de Serre of Baskapel

Velux dakkapel

baskapel

Er is steeds meer interesse in een Velux dakkapel. We zien duidelijk meer zoekopdrachten naar dakkapellen van het bekende merk Velux. We kennen waarschijnlijk allemaal we de dakramen van Velux, maar dat ook twee typen dakkapellen in het assortiment hebben weten veel mensen nog niet.

Wanneer je geïnteresseerd bent in een dakkapel moet je deze dakkapellen van Velux zeker ook in overweging nemen. In dit artikel geven we je hier meer uitleg over.

Velux dakkapellen

Een dakkapel van Velux ziet er anders uit dan de standaard dakkapellen die we kennen. Dit komt omdat ze gebruik maken van een andere constructie en maatvoering. Deze dakkapellen zijn kleiner en kunnen in de meeste gevallen vergunningsvrij geplaatst worden en dat is een groot voordeel. Eigenlijk is de Velux dakkapel een goede oplossing bij de keuze tussen een dakraam of een dakkapel. Velux gebruikt van beidde de beste opties, namelijk meer lichtinval en ruimte.

Voordelen tegenover een traditionele dakkapel

Hieronder geven we een opsomming van de voordelen van Velux dakkapellen. De enige twee nadelen die we nu kunnen bedenken zijn de ruimte (tegenover een traditionele dakkapel) en de prijzen.

 • Er is meer lichtinval dan bij een traditionele dakkapel, omdat de ramen schuin liggen in plaats van rechtop staan. Op deze manier komt er meer licht binnen in de ruimte. Meer licht in een ruimte geeft een ruimtelijk effect en wordt als zeer prettig ervaren.
 • Je kunt goed ventileren ook als de ramen dicht zijn (dit is ook een mogelijkheid bij de traditionele dakkapel, maar op de Velux zit dit standaard).
 • De dakkapel ramen zijn gemakkelijk schoon te maken vanwege de speciale schoonmaak stand. Schone ramen is natuurlijk altijd fijn en ook beter voor lichtinval.
 • Kan in de meeste gevallen vergunningsvrij geplaatst worden.
 • Standaard in dekkende wit afgeleverd.
 • Mooie afwerking aan de binnen en buitenkant.
 • Neemt minder ruimte in op het dak.
 • Zijn goed geïsoleerd.
 • Snel en gemakkelijk te plaatsen.

Soorten Velux dakkapellen

Op dit moment zijn er twee soorten Velux dakkapellen namelijk de dakkapel Serre en de BASkappel:

Dakkapel serre

Dit is een dakopbouw die bijna geheuld dakramen bestaat, zowel de voorkant als de bovenkant. Dit zorgt mentale voor extra veel licht in huis en een mooi ruimtelijk uitzicht. De Serre is in verschillende breedte te krijgen. je kan kiezen uit één tot drie ramen. De Serre dakkapel is verkrijgbaar van hout of kunststof, waarvan de houten constructie de goedkoopste is. Kunststof is iets duurder (zo’n € 300), maar heeft geen onderhoud nodig zoals schilderen en is daarmee op de langere termijn goedkoper. Straks meer over de kosten.

Baskapel

Een baskapel is een ook een soort combinatie van dakramen die niet al te ver uit het dak komen (+_ 60 cm). De baskapel licht schuin op je dak waardoor het niet zo kolossaal overkomt als een traditionele dakkapel. Voor meer informatie over de baskapel verwijzen we je graag naar dit artikel. Alles over de BASkapel.

Wat kost een Velux Baskapel of Serre

De prijzen van het type Serre liggen tussen de € 5500 en de € 7500 dat zijn de prijzen inclusief montage. Een Baskapel is goedkoper met prijzen liggend tussen de € 2500 en de € 3000. Er valt aanzienlijk te besparen op de prijzen als het gaat om de plaatsing. Door welk bedrijf je dit laat uitvoeren kan al snel schelen in de kosten. We raden je dan ook aan om informatie en prijzen te vergelijken van bedrijven die deze Velux dakkapellen kunnen  leveren en monteren. 

Bespaar door offertes te vergelijken

Vergelijk door het onderstaande formulier in te vullen tot wel 40% op de aanschaf en plaatsing van je Velux dakkapel. Je ontvangt meteen bericht en maakt kans op een leuke prijs.

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 9 minuten geleden een offerte aangevraagd.X