Zelf een dakkapel plaatsen, hoe werkt dat? | Ikknapmijnhuisop.nl

Zelf een dakkapel plaatsen, hoe werkt dat?

Wanneer je, je huis gaat opknappen, renoveren of je huis gaat verbouwen kun je snel ruimte in winnen door een dakkapel te laten plaatsen.

Een dakkapel plaatsen, hoe gaat dat nu eigenlijk? In dit artikel vertellen we meer over een dakkapel plaatsen en hoe dat in zijn werk gaat. Zo kun je, je voorbereiden en weet wat je kan verwachten bij een dakkapel plaatsen.

Ik denk dat de meeste mensen er uiteindelijk voor zullen kiezen om een dakkapel te laten plaatsen in plaats van zelf een dakkapel plaatsen. Natuurlijk is zelf een dakkapel plaatsen ook mogelijk, maar een klus van dit kaliber vergt toch zeker enige kennis en knowhow, en zal alleen voor de gevorderde klusser (vakman) goed haalbaar zijn.

Vraag gratis en vrijblijvend dakkapel plaatsen informatie en prijzen op van verschillende bedrijven in de regio via deze site.

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Zelf een dakkapel plaatsen:

Wanneer je zelf een dakkapel wilt gaan plaatsen is het raadzaam om naar de mogelijkheden te kijken van de prefab dakkapel. Het werken met een prefab dakkapel is een voor de hand liggende keuze, omdat dit een dakkapel is die in de fabriek al wordt voorbereid en in een bouwpakket wordt aangeleverd. Er zijn twee soorten manieren van aanleveren van een prefab dakkapel: een kant en klare variant, en een die ter plekke in elkaar gezet moet worden. Het plaatsen van een prefab dakkapel kan binnen een dag gerealiseerd worden. Lees hier wat de dakkapel kosten zijn.

Mocht besluiten zelf je dakkapel te gaan plaatsen dan kun je globaal de onderstaande beschrijving aanhouden.

Het maken van de daksparing

Bij het uitrekenen en bepalen van de breedte van je aan te schaffen prefab dakkapel is het verstandig uit te gaan van de panbreedte van je dakpannen. Door op deze manier rekening te houden met de breedte van een prefab dakkapel zorg je ervoor dat de dakkapel exact aansluit op de zijwanden. De hoogte van je dakkapel is minder belangrijk (let wel op dakkapel vergunning). Het goed aansluiten op de dakpannen in de lengterichting kan je gemakkelijk opvangen door het gebruik van een loodslabbe.

Het allerbelangrijkste bij het plaatsen van een prefab dakkapel is het maken van de uitsparing in het betreffende dak. Als de hoogte van je dakkapel groter is dan de gordingsafstand (gording is de horizontale dwarsbalk), dan moet de gording worden onderbroken. Vervolgens is het noodzakelijk de onderbroken gordingseinden te verbinden met de boven- en onderliggende gordingen. Voor het verbinden van de gordingseinden worden ‘slapers’ gebruikt.

Draagconstructie voor de dakkapel:

Wat erg belangrijk is bij het plaatsen van een dakkapel is dat je rekening houdt met het feit dat verschillende balken (gordingen genoemd) enigszins zullen doorbuigen. Ook krijg je te maken met zogeheten afschuifspanningen. Het dak van de prefab dakkapel wordt meestal bevestigd met balkankers. De raamzijde van de dakkapel bestaat meestal uit een dragend kozijn, met hieronder een knieschot. Voor een stevige bevestiging aan het dak en om opwaaien te voorkomen moet je gebruik maken van hoekgrijpankers.

Afwerking dakkapel aan de buitenzijde

Nadat de dakkapel is geplaatst is het tijd om de buitenzijde af te werken. Het is natuurlijk wenselijk om dit zo snel mogelijk te doen, omdat het dak zo snel mogelijk weer en waterdicht moet zijn.

Het dakbeschot kan nu geplaatst gaan worden, waarbij gelet moet worden op dat de dakbedekking minimaal 30 mm hoger dan de dakrand wordt opgezet (onder de pannen). Tevens moeten de dakpannen minimaal 15 mm hoger zitten dan de dakrand van de dakkapel. Zorg voor voldoende afschot (16 mm per meter) zodat het water goed weg kan lopen.

De volgende stappen die genomen moeten worden is de wandafwerking aan de buitenzijde, en de afwerking aan de binnenzijde van de dakkapel. Isolatie is hierbij het kernwoord. Onder het kopje dakkapel isolatie leest je meer over deze stappen om zelf een dakkapel te plaatsen.

Dakkapel plaatsen prijzen en informatie opvragen

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend dakkapel informatie en dakkapel prijzen op van bedrijven uit de regio. Of het nu gaat om een totaal nieuwe dakkapel of een bestaande dakkapel die gerenoveerd moet worden er zit altijd een passende offerte bij.

Trouwens, bij het aanvragen van informatie en prijzen verplicht je, je tot niets. Je kunt ermee vergelijken, het bewaren, of er op in gaan.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 35 minuten geleden een offerte aangevraagd.X