Tips voor het kopen van een dakkapel

Waar moet je op letten bij het kopen van een dakkapel?

tips bij het kopen van een dakkapel

Als je van plan bent een dakkapel te kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het is immers geen goedkope aanschaf en je moet het zien als een duurzame investering.

Daarom wil je ook graag de beste kwaliteit tegen een redelijke prijs. Vooral op het gebied van de kosten van een dakkapel zijn er veel misverstanden. Hieronder gaan we dieper in op enkele valkuilen die je tijdens de koop van een dakkapel beter kunt vermijden.

De kwaliteit van de materialen

Zodra je enkele offertes in huis hebt, zijn veel mensen geneigd om al gauw voor het goedkoopste dakkapel bedrijf te kiezen. Maar waarom is dit bedrijf het goedkoopst? Vaak ligt dit namelijk eraan dat deze bedrijven materialen gebruiken die van lagere kwaliteit zijn. Dit is niet altijd de bedoeling.

Kijk dan ook niet alleen naar het totale kostenplaatje, maar bekijk ook wat je voor de prijs krijgt. Worden er verschillende materialen gebruikt? En op welke manier worden deze materialen toegepast? Hout is het voordeligste materiaal voor de bouw van een dakkapel.

De prijs kan hoger liggen als er ook sprake is van een kunststof afwerking. Een lage prijs zou dus kunnen betekenen dat er alleen maar hout gebruikt wordt, terwijl een kunststof dakkapel beter bij je zou passen.

De afwerking van de dakkapel

Een dakkapel kan op verschillende manieren worden afgewerkt. De buitenkant kan bijvoorbeeld worden afgewerkt met verschillende materialen. Zoals al eerder uitgelegd, is een afwerking van kunststof duurder dan die van hout. 

Daarnaast is er ook een verschil in de afwerking van de binnenkant. Voor een lagere prijs kan het bedrijf de dakkapel plaatsen zonder de binnenkant af te werken. Dit houdt wel in dat je dat zelf moet doen, en vaak vergt dit toch redelijk wat handigheid.

Heb jij twee linkerhanden, dan is het belangrijk dat het dakkapel de afwerkingen doet. Hier betaal je wel wat meer voor, maar dan weet je ook zeker dat het op de juiste manier gedaan is. 

Dakkapel ramen en beglazing

Als je al verschillende offertes hebt aangevraagd, weet je zeker ook dat op veel van deze offertes een ‘vanaf’ prijs staat. Qua ramen houdt dit meestal in dat je voor standaard vaste ramen betaalt. Als je draairamen wilt, dan betaal je natuurlijk meer. Kiepramen zijn meestal wat duurder. Hou hier dus rekening mee en vraag om de exacte prijs die je gaat betalen op basis van jouw wensen.

Een andere bekende valkuil is de beglazing. De prijs op een offerte is voor standaard beglazing. Als je isolatieglas of iets anders wilt, betaal je al gauw redelijk wat meer.

Bijkomende kosten

Ten slotte is het belangrijk dat je ervan op de hoogte bent, dat zelfs al kies je voor alle standaard opties, er zijn soms nog bijkomende kosten die niet vermeld staan. Deze kosten staan er meestal niet op, omdat ze afhankelijk zijn van je persoonlijke situatie.

Denk bijvoorbeeld aan dakversterking, wanneer er een aantal nieuwe balken geplaatst moet worden op de constructie steviger te maken. Daarnaast komen er ook nog materialen en apparatuur bij, die het bedrijf zelf nodig heeft om de dakkapel te plaatsen. Dit is bijvoorbeeld de huur van een steiger, maak ook bouwtekeningen zijn vaak niet inbegrepen in de offerte.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 12 minuten geleden een offerte aangevraagd.X