Dakkapel subsidie 2015 | profiteer van Laag BTW tarief 2015

Dakkapel subsidie 2015

Dakkapel subsidie 2014

Subsidie voor een dakkapel plaatsen is nog steeds beschikbaar in het jaar 2015. Helaas komt niet iedereen voor deze dakkapel subsidie 2015 in aanraking.

De regels rondom de subsidie voor het verbouwen opknappen of renoveren van je woning kunnen best ingewikkeld zijn. In dit artikel geven wij jou wat meer inzicht in subsidie en laag BTW-tarief dakkapel.

Wij raden aan om naar de mogelijkheden voor subsidie op je dakkapel te krijgen met een professioneel bedrijf dat verstand van zaken heeft.

Niet alleen in het plaatsen van een dakkapel, maar ook het aanvragen van subsidie en de eventuele benodigde vergunningen.

Prijzen van een dakkapel

allereerst willen we je wat inzicht geven in de standaard dakkapel kosten. Voor het laten plaatsen van een dakkapel in een standaard maat van bijvoorbeeld (150 cm hoog en 250 cm breed) gelden de volgende vanaf richtprijzen: 

 • Houten dakkapel kosten vanaf € 2.000
 • kunststof dakkapel kosten vanaf € 2.500
 • Een prefab dakkapel kosten vanaf € 3.000
 • Polyester dakkapel kosten vanaf € 3.500

Wil je precies weten wat de dakkapel kosten zijn in jouw situatie? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend nu informatie en prijzen op bij dakkapel bedrijven uit de regio. Door dakkapel prijzen te vergelijken kan je flink besparen op de aanschaf en plaatsing van je dakkapel.

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Dakkapel subsidie voor 2015

Voor het goedkoop of voordelig laten plaatsen van een dakkapel kan je in sommige gevallen gebruik maken van subsidies, lage btw-tarieven in 2015 of goedkope leningen met lage rente afsluiten. De regels voor subsidie op een dakkapel verschillen per gemeente. Om kans te maken op een subsidie moet je de woning energie zuinig maken door middel van een verbouwing of renovatie. In het geval van een dakkapel laten plaatsen kiezen voor een goed isolerende dakkapel met isolatie glas.

Het plaatsen van een goed geïsoleerde dakkapel met isolatie glas maakt de ruimte energiezuiniger. Om te kijken of je in aanmerking komt voor subsidie kan je gebruik maken van de energiesubsidiewijzer. Om tegen een laag rentetarief geld te lenen moet je aankloppen bij het Nationale energiebesparingsfonds.   

Dakkapel isoleren voor subsidie

Ongeveer 25% van de warmte in je huis verlaat de woning via het dak. Het is daarom ontzettend belangrijk om je dak en de dakkapel goed te laten isoleren. Voor het isoleren van je dak en de dakkapel zijn veel mogelijkheden.

Voor dak en dakkapel isolatie waarin gebruik laten maken van de volgende materialen:

 • Hardschuimplaten
 • Glaswol
 • Steenwol
 • aluminium noppenfolie
 • Dubbel glas

Voor een dakkapel die goed geïsoleerd moet zijn kan je het beste kiezen voor een kunststof of polyester dakkapel. De materialen kunststof en polyester  voor dakkapellen zijn ook onderhoudsvrij en gaan lang mee.

Tijdelijke verlaging btw-tarief Dakkapel plaatsen

Op 1 maart 2013 is de verlaging van het btw-tarief bij verbouwing en renovaties van woningen van start gegaan. Dit betekent dat u op de arbeidskosten bij verbouwingen en renovaties in plaats van 21%, slechts 6% btw betaald. Deze verlaging zou in eerste instantie eindigen op 1 maart 2014. Onlangs is echter bekend geworden dat de btw-verlaging wordt verlengd tot 1 juni 2015. 

Dakkapel plaatsen met verlaagd BTW-tarief

Vraag gratis en geheel vrijblijvend offertes aan bij meerdere dakkapel bedrijven uit de regio. Door het vergelijken van offertes kan je wel tot 40% voordeliger uit zijn! Vul het onderstaande formulier in en ontvang meteen bericht

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 38 minuten geleden een offerte aangevraagd.X