Dakkapel checklist | Handige tips en informatie

Dakkapel checklist

Dakkapel checklist maken

Wil je een dakkapel laten plaatsen, dan komen er aardig wat dingen bij kijken die je geregeld moet hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vergunning, indien van toepassing, of de keuze voor het materiaal en het soort dakkapel. Om je het je gemakkelijker te maken, hebben wij hieronder een dakkapel checklist voor je samengesteld.

Vraag via deze site meteen gratis en vrijblijvend dakkapel informatie en prijzen aan bij bedrijven uit de regio. Je ontvangt meteen bericht!

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Maak een realistisch plan

Wil je een dakkapel plaatsen, dan heb je misschien haast om dit zo snel mogelijk gedaan te hebben. Het plaatsen van de dakkapel kan soms al in een dag gebeurd zijn, zeker als je voor prefab hebt gekozen. Toch kan het vaak enkele weken tot maanden langer duren.

Als je een vergunning nodig hebt, dan kan het 8 weken duren voordat deze behandeld is. Krijg je een afwijzing, dan heb je nog 6 weken de tijd om hiertegen in beroep te gaan. Houd er ook rekening mee dat een dakkapel een levertijd kan hebben van ongeveer 8 weken. Bespreek je wensen duidelijk met het bedrijf, zodat je een accurate inschatting kunt krijgen.

De vergunning aanvragen

Voor sommige dakkapellen heb je een vergunning nodig. De meeste dakkapel bedrijven kunnen je hier ook over informeren. Om erachter te komen welke documenten je precies nodig hebt, en welk bedrag je moet betalen, kan je contact opnemen met je eigen gemeente.

In sommige gevallen kan het bedrijf dat de dakkapel plaatst, je ook helpen met de aanvraag. Reken voor de aanvraag van een vergunning op een bijkomend bedrag van ongeveer 400 euro. Het precieze bedrag is afhankelijk van je gemeente.

De dakkapel kiezen

Probeer eerst een beter idee te krijgen van alle mogelijkheden die er zijn. Wil je een voordeligere prefab dakkapel, of ga je voor een maatwerk dakkapel die meer opties biedt? Daarnaast moet je ook een keuze maken uit het materiaal dat gebruikt wordt. Zo kun je kiezen uit het voordelige hout, of voor het duurzame kunststof. Tenslotte kun je nog uit het model kiezen. Denk hierbij aan een dakkapel met plak of juist schuin dak. Lees ook soorten dakkapel.

Plaatsing en afwerking

Voor het plaatsen van de dakkapel moet je kiezen voor een afwerking van de binnenkant. Dit kun je door het bedrijf laten doen, maar als je handig bent, is het ook mogelijk dit zelf te regelen. Een klusjesman is natuurlijk ook een optie. Doe je het zelf, hou dan rekening ermee dat je hier een aantal dagen voor nodig hebt, en eventueel vrije dagen moet nemen van je werk. Wil je dat het bedrijf de afwerking doet, dan komen er extra kosten bij, die je in je budget kunt opnemen.

Bespreek met meerdere dakkapel bedrijven, de mogelijkheid om een korting te krijgen. Veelal in de winter geven deze bedrijven kortingen, omdat er minder mensen zijn die iets laten plaatsen. Je kunt al gauw enkele honderden euro’s besparen door de plaatsing op een bepaald moment te laten doen.

Offertes vergelijken

Als je echt op zoek bent naar een goede kwaliteit voor een lage prijs, dan is het altijd slim om ten minste 3 tot 5 offertes aan te vragen. Dit geeft je een goed beeld op wat je kunt verwachten, en stelt je in staat de beste prijs te krijgen lees ook dakkapel kosten.

Het dakkapel bedrijf kiezen

Tenslotte moet je nog het bedrijf kiezen dat de dakkapel gaat plaatsen. Let hierbij niet alleen op prijs, maar ook op service, kwaliteit en de gebruikte materialen. Heb je eenmaal een bedrijf gekozen, kun je al snel genieten van je nieuwe dakkapel.

Door het onderstaande formulier in te vullen kun je gemakkelijk en snel prijzen opvragen bij meerdere dakkapel bedrijven uit je regio:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 38 minuten geleden een offerte aangevraagd.X