Dakkapel vergelijken | Ikknapmijnhuisop.nl

Dakkapel vergelijken

Dakkapellen vergelijken

Je hebt besloten om een dakkapel te laten plaatsen, omdat dit vele voordelen biedt. Nu sta je voor de moeilijke keuze uit verschillende dakkapellen. Welke materialen en stijlen bestaan er en wat zijn hier de voordelen van? In dit artikel gaan we verschillende dakkapellen vergelijken.

Behalve het soort dakkapel vergelijken raden we je ook aan prijzen te vergelijken. Via onze site kan dit gratis en geheel vrijblijvend!

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Verschillende materialen

Wanneer je op zoek bent naar de juiste dakkapel voor je huis, kun je uit drie verschillende materialen kiezen; hout, polyester en kunststof. Alle materialen hebben hun eigen voordelen, en natuurlijk ook hun eigen kostenplaatje

Houten dakkapellen – Een houten dakkapel heeft een natuurlijk uitstraling en is eenvoudig te bewerken. Dit heeft het voordeel dat je gemakkelijk een dakkapel op maat kunt bestellen. Een ander voordeel is dat je na een aantal jaren het hout kunt verven voor een nieuwe uitstraling van je woning.

Hout is niet ideaal bij slecht weer, en met name regen. Hierdoor kan er wat sneller schade ontstaan. Dit is wel eenvoudig te repareren, maar daar zijn dan wel weer kosten aan verbonden. Hout vergt daarnaast ook meer onderhoud dan een dakkapel van een ander materiaal. In vergelijking met andere dakkapellen, kan een houten dakkapel al geplaatst worden vanaf drie- tot vierduizend euro.

Kunststof dakkapellen – Een kunststof dakkapel is een van de populairste in ons land. Dit ligt met name aan het feit dat kunststof erg duurzaam is en tegelijkertijd weinig onderhoud vergt. Een keer per jaar een goede schoonmaakbeurt is vaak genoeg. Een dakkapel van kunststof heeft een sterk isolerend effect. Dit heeft ten gevolg dat je aardig wat kunt besparen op je energierekening. De levensduur is ongeveer veertig tot vijftig jaar, waardoor je er dus heel lang plezier van kunt hebben. Kunststof is duurder dan hout, maar gaat ook langer mee.

Wel is het moeilijk om iets aan de kunststof dakkapel te veranderen als deze eenmaal geplaatst is. Je kunt al een dakkapel van dit materiaal laten plaatsen voor een bedrag van rond de vierduizend euro. Uiteraard is de uiteindelijke prijs afhankelijk van het bedrijf.

Polyester dakkapellen – Een dakkapel van polyester is een van de beste geïsoleerde dakkapellen. Dit komt doordat de dakkapel uit een stuk bestaat en ook van kunststof is gemaakt. Er is dus geen sprake van naden, waardoor de isolatie optimaal is.

Daarnaast zorgt dit ook voor een mooie uitstraling. Als duurzaamheid op je prioriteitenlijst staat, dan is dit de perfecte dakkapel voor jou. Polyester gaat lang mee, en net als een kunststof dakkapel, vergt ook deze optie weinig onderhoud. Door deze factoren is een polyester dakkapel ook de duurste optie. Lees ook: Dakkapel soorten.

Verschillende bouwstijlen van dakkapellen vergelijken

Naast verschillende materialen, heb je ook de mogelijkheid om uit verschillende bouwstijlen te kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld prefab en een traditionele bouwstijl. Prefab is vaak het voordeligst, omdat je dan een dakkapel kiest die al in de fabriek gemaakt werd en dus uit standaard afmetingen bestaat. De mogelijkheden zijn dan wel beperkt en het is ook niet mogelijk deze op elk dak te plaatsen. Wel kan een prefab dakkapel al in een dag geplaatst worden.

Een traditionele bouwstijl bestaat uit een dakkapel die uit losse onderdelen bestaat. Hierdoor heb je veel meer mogelijkheden en bovendien kan deze op maat gemaakt worden. Je moet hiervoor wel rekening houden met een hoger kostenplaatje.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend scherpe dakkapel aanbiedingen van bedrijven uit jouw regio:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 20 minuten geleden een offerte aangevraagd.X