Dakkapel schoonmaken

Dakkapel schoonmaken

Dakkapel schoonmaken

Om te beginnen is het goed om de dakkapel schoon te maken (en te houden) geef de boeidelen bijvoorbeeld een opknapbeurt door ze schoon te maken met sop en een schuurspons (in geval van kunststof). Heb je een dakkapel met houten boeidelen neem het dan af met een gewone spons.

Door de weersomstandigheden in Nederland kan er al snel aanslag ontstaan op je dakkapel. Behalve dat dit geen fraai gezicht is, kan het op de lange termijn ook schadelijk zijn voor je dakkapel. Schoonmaken is dus een must. We raden aan om dit niet te lang uit te stellen.

Let bij het schoonmaken van je dakkapel goed op jezelf en weet dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. Zorg ervoor dat je niet kan vallen en pas op met gladde oppervlakten zoals dakpannen. Sommige delen van de dakkapel kan je gemakkelijk vanuit de binnenkant schoonmaken.

Je kan ook aan de glazenwasser vragen of hij in plaats van alleen de ruiten ook een keer in de zoveel tijd de gehele dakkapel kan schoonmaken.

Dakkapel schoonmaken tips: Spuit de dakkapel in met waterafstotende spray dit voorkomt groene aanslag en weerstaat de weersinvloeden beter. Deze sprays zijn te koop bij de betere bouwmarkt.

Dakkapel schoonmaken – Ramen en kozijnen

Vergeet natuurlijk niet de ruiten. Voor de buitenkant van de ramen bestaan speciale schoonmaak blokken die gelijk de binnen en buitenkant schoonmaken zonder dat u het dak op hoeft (mocht dit wel het geval zijn, veiligheid staat voorop en denk om de dakpannen want deze kunnen zeker in combinatie met vocht erg glad zijn).

Is je dakkapel aan vervanging toe of ben je op zoek naar een goedkope dakkapel? lees dan in het volgende artikel over wat een dakkapel kost tegenwoordig.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 27 minuten geleden een offerte aangevraagd.X