Tuin winterklaar maken | Ikknapmijnhuisop.nl

Tuin winterklaar maken

tuin winterklaar maken

Het is weer bijna winter en daarom wordt het tijd om je tuin weer winterklaar te maken. november is de meest geschikte maand om hiermee te beginnen. Door je tuin nu voor te bereiden, kun je de vruchten van je werk plukken in het voorjaar. Ook groeien je planten hierdoor beter. Maar hoe kun je je tuin nu het beste winterklaar maken? Hieronder zetten we enkele kernpunten voor je op een rijtje.

Je tuin onderhouden

Voordat je met het echte werk begint, is het een aanrader om eerst eens alles mooi te onderhouden. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met het maaien van het gras. Dit is vooral nu van voordeel, omdat je gras maar weinig groeit in de winter. Nu is het ook de tijd om struiken en planten te snoeien voordat de winter begint. Heb je last van mos in je tuin, dan kun je deze tijd goed gebruiken door kalk te strooien. Dit is een eenvoudige manier om het mos te verwijderen.

Nieuwe plantjes plaatsen

Als het nog niet vriest is er nog voldoende tijd om nieuwe bollen te planten. Vaak is de grond nog niet te koud en is de temperatuur lekker aangenaam. Bovendien gaan de plantjes ook sneller bloeien door ze nu te planten. Maak bijvoorbeeld plaats voor wat mooie bloembollen, zoals tulpen, een krokusplantje, enzovoorts. Zomerbollen moet je in deze tijd juiste verwijderen omdat ze niet tegen de vorst kunnen. Je kunt ze eventueel bewaren op een droge en niet al te koude plek. Ook kuipplanten kun je nu uit de grond halen, omdat ook deze plantjes niet goed tegen de winter kunnen. Sommige planten kun je nog binnen plaatsen mits je ze voldoende water geeft. Denk er ook aan dat niet alleen de plantjes, maar ook de potten niet altijd allemaal even goed tegen de kou bestendig zijn. Je kunt ze weer buiten plaatsen zodra het minder koud is, zoals in het voorjaar. Staan er nog planten in, vergeet dan ook deze niet voldoende water te geven zodat je er nog enige tijd van kunt genieten.

De overige werkzaamheden

Als je een vijver hebt, dan heeft ook deze de nodige zorg nodig. Ten eerste kun je beginnen met het verwijderen van dode planten. Zodra dan de temperatuur van de vijver minder is dan tien graden, kun je ook de vijverpomp uitzetten. Ook kun je rond deze temperatuur stoppen met het geven van voer aan de vissen. Verder wil je natuurlijk nog voor de meubelen zorgen die buiten staan. Plaats ze het liefst binnen op een droge plek, zoals de schuur. Berg ook alle overige spullen op die nog in je tuin liggen, zoals bijvoorbeeld de tuinslang. Verwijder natuurlijk ook alle bladeren uit je tuin en dek de planten die gevoelig zijn voor de kou af. Wil je afsluiten met een goede daad, plaats dan wat voer voor de vogels, die krijgen nu namelijk een zware periode van weinig voedsel. Dit kun je doen door wat vetbollen en vogelhuizen in je tuin te hangen. Dan heb je ook nog wat om van te genieten in de koude winterochtenden.

Tuin winterklaar laten maken kosten

Je kan deze klus ook voordelig laten uitbesteden aan de erkende hovenier in jouw regio. Bespaar tot wel 40% door prijzen te vergelijken. Vul het onderstaande formulier in en ontvang meteen bericht  

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 8 minuten geleden een offerte aangevraagd.X