Bestraten kosten | Vergelijk en bespaar!

Bestraten kosten

bestraten kosten

De kosten van bestraten hangt van een aantal belangrijke factoren af. In dit artikel lichten we deze factoren wat uit en geven we je tips om te besparen op je bestraten kosten.

Bestrating ondergrond

Allereerst is het van belang om te weten wat je precies wilt met het oppervlak wat je wilt bestraten. Dit kan je zelf uitzoeken of in overleg met een hovenier die een ontwerp voor je kan maken. Om de bestrating goed te kunnen leggen heb je een vlakke stevige ondergrond nodig. De ondergrond waarop bestraat moet worden is dan ook een belangrijke factor als het gaat om bestraten kosten. Vaak is het zo dat de ondergrond nog moet worden voorbereid. 

Wanneer er al tegels lagen en je de bestrating wilt vervangen valt het allemaal erg mee omdat het al vlak en stevig is. Het enige wat dan nodig is wat extra vulzand om goed te kunnen bestraten. wanneer de ondergrond te laag is of eerst was beplant dan moet er extra zand bij wat daarna moet worden aangedrild met een trilmachine.

Het opvullen en strak maken van de ondergrond kost extra tijd en materiaal en zal dus meer kosten met zich meebrengen. Om deze kosten te drukken kan je hier zelf aan meehelpen.

Het soort bestrating

Nog een belangrijke factor voor de bestraten kosten zijn het soort tegels wat je wilt gaan gebruiken. Het is natuurlijk een heel verschil of je grote of kleine tegels gebruikt. Met grootte tegels bestrijk je natuurlijk sneller een groter oppervlak maar de tegels zijn wel moeilijker te hanteren en niet door een persoon te tillen. En voor kleine tegels geld dat dit wel voor een persoon te tillen is maar dat je minder snel meters maakt. 

Trouwens niet elke tegel is misschien geschikt voor voor het plan wat je hebt gemaakt voor de bestrating. Je kan bijvoorbeeld niet elke soort tegel gebruiken voor een oprit vanwege het gewicht van de auto die het moet dragen. Wij raden aan om tegels uit te zoeken in overleg met een hoveniersbedrijf. Je hoeft de tegels dan niet perse daar te kopen, alhoewel ze dit vaak voor erg aantrekkelijke prijzen en vaak goedkoper dan in de winkel kunnen aanbieden. 

Bestraten prijzen

Wat kost bestrating nu eigenlijk? Dit is lastig te beantwoorden maar we proberen gemiddeld wat bestraten kosten weer te geven. Stratenmakers kosten ongeveer tussen de 20 en 50 euro per uur. En wanneer we het in vierkante meter prijzen moeten schatten zit dit op 7 tot 15 euro per vierkante meter. Zoals je ziet verschillen de prijzen nogal, vandaar dat je er goed aan doet om prijzen te vergelijken bij verschillende bedrijven.

Bestraten kosten vergelijken

Meteen weten waar je aan toe bent? Verschillende bedrijven uit de regio willen graag meer informatie en prijzen geven. Vul het onderstaande formulier in en ontvang meteen bericht. Offertes opvragen is trouwens gratis en geheel vrijblijvend:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 14 minuten geleden een offerte aangevraagd.X