Tuin aanleggen kosten | Bespaar tot wel 40% op je tuin!

Tuin aanleggen kosten

tuin aanleggen kosten

Wanneer je een huis gaat opknappen, of renoveren wordt er ook vaak aansluitend gekeken naar de tuin.

Steeds meer wordt binnen en buiten met elkaar verbonden, met je tuin aanleggen kan hier rekening mee gehouden worden.

Wil je meteen weten wat de kosten zijn voor het aanleggen van je tuin vraagt dan via deze site gratis en vrijblijvend informatie en prijzen op van verschillende bedrijven uit de regio. 

Klik hier, vul het formulier in en vergelijk hoveniers uit je regio. Bespaar tot wel 40% op de kosten!

In dit artikel beschrijven we je globaal inzicht in tuin aanleggen kosten.

Tuin aanleggen kosten:

Wat je precies wil bereiken met de aanleg van een tuin heeft alles te maken met de tuin aanleggen kosten hier valt of stat uiteindelijk je ontwerp mee.

Gemiddeld variëren prijzen van € 25 tot € 125 per vierkante meter. Dit zijn prijzen die ver uiteenlopen zoals je ziet bij het ene bedrijf zal dit alleen het uurloon zijn bij een ander zitten hier ook globaal de materiaalkosten in verwerkt.

Om achter de tuin aanleggen kosten te komen maakt een hoveniers bedrijf vaak een kostenbegroting. Een begroting van de tuin aanleggen kosten worden gebaseerd op een duidelijk ontwerp van de tuin die in overeenstemming met jou is gemaakt. 

Tuin aanleggen kosten per onderdeel:

Hieronder een opsomming met klussen die vaak gedaan worden in de tuin met de bijbehorende gemiddelde kosten.

Werkzaamheden:Gemiddelde kosten:
Tuin ontwerp€ 50 – € 150
Grasveld € 4,50 – € 12 per m2 
Beplanting€ 7,50 – € 25 per m2
Straatwerk€ € 25 – € 150 per m2
Schutting € 40 – € 150 per meter
Vijver aanleggen€ 300 – € 2500
Tuinhuis / schuur€ 600 – € 5000

Prijzen grasveld: € 4,50 tot € 12 per vierkante meter. Graszoden leggen kost vaak meer dan gras laten inzaaien. Wanneer snel resultaat wilt ga je voor graszoden leggen wanneer het resultaat wat langer op zich mag laten wachten kan je kiezen voor gras inzaaien

Prijzen beplanting: beplantingsprijzen lopen erg uiteen het verschil zitten in waarmee je beplant en hoe het moet worden uitgevoerd. Gemiddeld zit je € 7,50 tot € 25 per vierkante meter beplanting.

Straatwerk prijzen: De kosten van straatwerk zitten gemiddeld op € 25 tot € 150 per vierkante meter. Deze prijzen lopen erg uiteen maar is inclusief materiaal.

Je kan het materiaal ook apart inkopen en alleen het straatwerk laten uitvoeren door een hovenier of stratenmaker. Op internet zijn veel goedkoper partijen te vinden (ook hier geldt weer vergelijken)

Kosten houten schutting of sierhekwerk: € 40 tot € 150 per meter. Het is verstandig om de plaatsing van een schutting of sierhekwerk te overleggen met de buren.

In veel gevallen kom je er samen uit en krijgen de kosten voor een houten schutting of sierhekwerk delen.

Prijzen tuinhuis of schuur: om snel extra ruimte te creëren in de tuin om spullen op te bergen of om lekker overdekt en warm te zitten die zijn veel mensen voor een tuinhuis of schuur.

Tuinhuizen en schuren zijn er in vele varianten en de kosten variëren enorm namelijk van € 600 tot € 5000.

Prijzen vijver: een mooie vijver is rustgevend en siert de tuin maar behalve de kosten van de aanleg € 100 tot € 2500 heb je ook onderhoudskosten.

De onderhoudskosten van een vijver kunnen hoog oplopen en dit is iets wat veel mensen niet incalculeren. Vraag daarom goede informatie aan en verschillende prijzen op.

Klik hier, vul het formulier in en vergelijk hoveniers uit je regio. Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Besparen op de kosten van je tuin:

je kunt gemakkelijk besparen op de tuin aanleggen kosten. Door zelf mee te helpen in overleg met de hovenier of tuinman bespaar je het meest.

Klussen die gemakkelijk zelf kunt uitvoeren zijn bijvoorbeeld het leeghalen van de tuin en de tuin voorbereiden voor de hovenier.

Zorg er wel voor dat je dit in goed overleg doet zodat er geen dubbel werk verricht hoeft te worden of dat er iets verkeerd wordt uitgevoerd.

Het snelst besparen op tuin aanleggen kosten doe je door prijzen te vergelijken van verschillende bedrijven uit de regio op deze manier krijg je de scherpste prijzen en kan je vergelijken dat bedrijven beste bij jou past. Hieronder staat meer hierover.

Tuin aanleggen prijzen vergelijken: 

Vraag via deze site meer informatie en prijzen op van hoveniers uit de regio en bespaar tot wel 30%. Ook voor de inkoop van je tuin producten kan je dit formulier invullen.

Je kan vervolgens vrijblijvend de informatie en prijzen vergelijken, erop ingaan of toch besluiten er nog niets mee te doen. Voor het onderstaande formulier in en ontvang meteen bericht.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 29 minuten geleden een offerte aangevraagd.X