Tuinaanleg prijzen vergelijken | Ikknapmijnhuisop.nl

Tuinaanleg prijzen vergelijken

offerte tuinaanleg

Een tuinman of hovenier geeft je door middel van een passende offerte meer informatie en inzicht in de kosten voor het aanleggen van je tuin. Vaak wordt een offerte op maat gemaakt na een gesprek of op basis van de door jouw aangegeven informatie. 

We raden je aan om meerdere offertes aan te vragen en deze goed te vergelijken. Wat mag je verwachten van een offerte van een tuinman of hovenier? In dit artikel bespreken we kort wat er in de offert staat en een checklist.  

Offerte tuinaanleg

In een offerte voor het aanleggen van je tuin staan de volgende punten. Dit omdat de prijzen zo kunnen worden opgedeeld per onderdeel en je ook losse delen kan laten uitvoeren, omdat je andere dingen zelf doet bijvoorbeeld.

Prijzen hovenier

De kosten van een hovenier of tuinman zijn gemiddeld € 25 tot € 45 per uur.  Zoals je ziet lopen de prijzen uiteen en dat is nu precies de reden om te vergelijken. Vergelijk geen appels met peren, maar ook geld dat goedkoop niet altijd duurkoop hoeft te zijn. Let op dat de prijzen inclusief btw zijn. 

Kosten tuinontwerp

De kosten voor het ontwerpen van je tuin worden vaak apart vernoemt. Heb je zelf al een idee dan kan je deze kosten al in mindering brengen. Ga dus goed voorbereid een gesprek in met de hovenier. Voor een tuinontwerp betaal je tussen de € 150 tot € 350 gemiddeld per ontwerp (hoe ingewikkelder het ontwerp hoe hoger de prijs).

In sommige gevallen vervalt de prijs van het ontwerp op het moment dat je de klus ook door de hovenier die het ontwerp heeft gemaakt laat uitvoeren.

Kosten tuinaanleg

Het aanleggen van de tuin en het verwezenlijken van het tuinontwerp worden ook apart vermeld. De kosten van tuinaanleg worden vaak per m2 aangegeven ( dit is dan inclusief arbeidsuren en materiaal). 

Kosten tuinonderhoud

Nadat de tuin is aangelegd kan je ervoor kiezen om de tuin te laten onderhouden door de hovenier. Ook hiervoor wordt een prijs gemaakt en dit wordt in de offerte apart aangegeven. Je kan dan altijd kiezen om het uit te besteden of het zelf te doen. Je weet in ieder geval wat de bijbehorende kosten zijn voor het onderhoud.

Planning werkzaamheden

In de offerte wordt beknopt weergegeven wat de werkzaamheden zijn die de hovenier uit zal gaan voeren. Zorg dat alles zwart op wit staat en dat als je een omschrijving mist dit erbij laat zetten in de offerte. De werkzaamheden worden vaak uiteengezet in een planning zodat je weet wanneer wat gaat worden uitgevoerd.

Belangrijke punten in de offerte:

  • Garantietermijn
  • Geldigheidsduur offerte 
  • Algemene voorwaarden

Offerte tuinaanleg vergelijken

Vraag door het onderstaande formulier in te vullen in één keer meerdere offertes aan van hoveniers bedrijven uit je regio en vergelijk. Vul het formulier in en je ontvangt meteen bericht:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 35 minuten geleden een offerte aangevraagd.X