Boom uit tuin verwijderen | Boom verwijderen kosten

Boom uit tuin verwijderen

boom verwijderen kosten

Je hebt een grote boom in je tuin staan en wil deze om wat voor reden dan ook weg hebben.

Een boom uit de tuin halen is vaak geen gemakkelijke klus. Meestal kun je dit niet alleen en heb je hulp nodig van kennissen of een ervaren hovenier.

Scherpe prijs nodig voor het verwijderen van een boom? Vergelijk hoveniers uit de regio!

Via onze site kom je makkelijk in contact met hoveniers uit de regio en kan je hun prijzen vrijblijvend vergelijken.

Een boom uit je tuin verwijderen:

Er zijn verschillende redenen waarom je een boom uit je tuin zou willen verwijderen. Misschien wil je een terras of serre in de tuin en is dit niet mogelijk omdat de boom in de weg staat.

Of staat de boom te dicht bij je woning en neemt hij hierdoor het licht weg. Natuurlijk kan het ook zijn dat je maar en kleine tuin hebt en dat de boom bijna de gehele tuin in beslag neemt.

Ook een zieke of rotte boom moet verwijdert worden. Wat de reden ook is de boom moet weg. Je kan niet altijd zomaar een boom verwijderen.

Mag je zomaar een boom verwijderen?

Het is soms verboden om zonder vergunning bomen te kappen zelfs als ze op particuliere grond staan. Zelfs als je een boom verplaats kun je al in overtreding zijn. (https://www.juridischloket.nl/wonen/buren/kapvergunning/)

Niet alle gemeenten zijn even streng gelukkig. Om een boom te kappen moet je soms een vergunning aanvragen (een hovenier kan je hier meer over vertellen).

Het gebeurd nog maar al te vaak dat mensen zonder vergunning een boom kappen. Wij raden aan om je eerst goed te laten informeren over de mogelijkheden.

Een hovenier weet precies hoe hij een vergunning voor weinig kan regelen en krijgt het vaak wel voor elkaar. De verschillende hoveniers uit jouw regio kunnen je scherpe prijzen geven ook voor het aanleggen van je tuin.

De boom kappen of rooien?

Als je graag een boom wilt laten verwijderen, dan kan dit op twee manieren:

Kappen: de boom wordt omgezaagd, maar in dit geval blijft er wel nog een deel van de stronk over. Je zou hier bijvoorbeeld een tafeltje van kunnen maken.

Als je eraan denkt om de boom zelf te kappen, dan lijkt dit wellicht een gemakkelijke klus, zeker als de boom wat kleiner is, maar toch kan dit behoorlijk wat risico’s opleveren.

Gaat er iets mis en de boom valt onverwachts om of valt op de verkeerde plek, dan kan dit erg veel schade opleveren aan je dak of aan je gehele huis.

Natuurlijk bestaat er dan ook een risico voor jezelf en voor iedereen die je met deze zware klus helpt. Het is dus veel beter om dit te laten doen door een gespecialiseerd bedrijf dat hier ruime ervaring mee heeft.

Rooien: als je de boom volledig wil verwijderen omdat je op deze plek iets anders wilt, dan is het nodig om de boom te rooien. Zo worden ook alle wortels verwijderd en blijft er dus niets meer over.

Om de boom goed te verwijderen met alle wortels onder de grond moet er veel gegraven worden. Een hovenier met het juiste gereedschap is hier zo mee klaar en scheelt je een hoop moeite.

Scherpe prijs nodig voor het rooien of kappen van je boom? Vergelijk hoveniers uit de regio!

Het is ook belangrijk om te weten dat je in sommige gevallen een vergunning nodig hebt voor het kappen of het rooien van een boom. Dit is zoals gezegd per gemeente verschillend.

Boom verwijderen kosten:

Als je een gespecialiseerd bedrijf inhuurt om een boom voor je te verwijderen, dan zijn hier natuurlijk ook kosten aan verbonden.

Deze zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo hangen de kosten onder andere af van het formaat van de boom, de locatie van de boom en jouw persoonlijke voorkeuren.

De kosten zijn dan ook anders voor het kappen of voor het rooien. Je kunt een boom al laten kappen voor enkele honderden euro’s, maar dit bedrag kan ook flink oplopen. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan, zodat je de beste prijs krijgt.

Hoveniers prijzen vergelijken:

Door het onderstaande formulier in te vullen kan je gratis en vrijblijvend meer informatie krijgen en prijzen vergelijken voor het verwijderen van je boom:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 38 minuten geleden een offerte aangevraagd.X