Katten verjagen top acht | Ikknapmijnhuisop.nl

Katten verjagen top acht

katten verjagen

Katten verjagen, het heeft niet zozeer te maken met het opknappen, renoveren of verbouwen van je huis, maar het kan wel degelijk je woongenot verhogen.

Normaal gesproken ben je bij ons op het juiste adres voor prijsvergelijk voor elke klus in en rondom het huis.

Wanneer je (over)last hebt van katten in je tuin kan dat flink lastig zijn. Overlast aan loslopende katten staat in de top tien van dingen waar mensen zich aan irriteren.

Wanneer je katten wilt verjagen ben je niet perse een dierenhater, maar geef je duidelijk aan wat de grenzen zijn.

Het is erg vervelend dat wanneer je zelf geen katten hebt, je toch kattenpoep in je tuin of rondom het huis tegen komt. Kattenpoep is onhygiënisch en vies vandaar dat je wil dat het niet in je tuin ligt.

Wat kun je er aan doen om dit te voorkomen. Katten verjagen kan op een diervriendelijke of onvriendelijke manier.  In dit artikel helpen we je graag op weg om katten te verjagen op een diervriendelijke manier.

Katten verjagen Tips top acht:

 • De kat afschrikken met water: De kat te laten schrikken door water te gebruiken is een goede, maar zeer tijdelijke oplossing (tenzij je het heel vaak herhaald). Katten trekken van wat water gooien of ze verjagen met geluid weinig aan.
 • Katten verjagen door huis tuin en keuken middelen te gebruiken: Katten houden niet van bepaalde geuren en dat kan je tegen ze gebruiken door de geuren te verspreiden op de plekken waar de katten hun behoefte doen. De volgende middelen kan je hiervoor gebruiken: Sinaasappel of citroenschil, Koffie, peper, rode peper, knoflook en zelfs mottenballen. Wanneer je deze middelen gebruikt zal de kat er vaak met een grote boog omheen lopen.
 • Koffie of koffiedik strooien in de tuin: Koffie verspreiden in je tuin op de plekken waar katten hun behoefte graag doen (waar de drollen liggen). Katten mijden de lucht van koffie. Een bijkomend voordeel is dat Koffiedik erg goed voor planten en de tuin.
 • Azijn gebruiken, het nadeel van het gebruik van azijn is dat wanneer je er teveel van gebruikt in de tuin je er zelf last van zal hebben let dus op en doseer de hoeveelheid. Katten walgen van de lucht van azijn.
 • Voorkom Planten die katten leuk vinden zoals : Wild kattenkruid (Nepata Cataria), Steenanjer (Diantus Deltoides), Schildzaad (Pollen Alyssum) of Gamander (Teucrium Marum). Het planten van deze planten maakt je tuin een stuk aantrekkelijk voor katten. Lees er hier meer over.
 • Eigenaar van de kat aanspreken, zoek contact met de eigenaar van de kat (als je er achter kunt komen wie de eigenaar is). Samen met de buurman kan je eens kijken naar oplossingen. Hij kan de kat vaker binnen houden bijvoorbeeld, mee investeren in oplossingen zoals de aanschaf van een katten verjaag apparaat of natuurlijk helpen met het verwijderen van de katten poep in de tuin.
 • Gaas in je tuin leggen: Wanneer je gaas op de grond legt waar de katten vaak hun behoefte doen zal je merken dat dit vaak snel op zal houden. Voordat een kat zijn behoefte doet, graaft hij meestal een kuiltje. Doordat er nu gaas ligt zal de kat zich hier zijn nagels aan bezeren en een andere plek uitzoeken om zijn  behoefte te doen.
 • Apparaat gebruiken om katten (en andere dieren) te verjagen: er zijn verschillende apparaten op de markt die katten in je tuin het leven zuur maakt. De apparaten zijn meestal uitgerust met een bewegingssensor en geven wanneer er een dier langs loopt een hoog piepsignaal af. Voor dieren is dit een heel irritant geluid en de kat zal niet rustig zijn behoefte kunnen doen en het dus laten.

Katten verjagen prijzen vergelijken

Een goede hovenier kan door simpele aanpassingen in de tuin ervoor zorgen dat de tuin minder aantrekkelijks voor katten.

Door het onderstaande formulier in te vullen ontvang je vrijblijvend informatie en prijzen van oplossingen om katten te verjagen door een erkende hovenier uit de regio.

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 36 minuten geleden een offerte aangevraagd.X