Gazon bemesten | Ikknapmijnhuisop.nl

Gazon bemesten

gazon bemesten, mooi gras

Als je een gazon hebt, dan wil je natuurlijk ook dat dit er goed uitziet, zodat je er echt van kunt genieten. Bovendien zorgt een mooi gazon er ook voor dat de gehele tuin er beter uitziet. Daarvoor is het echter ook nodig om het gazon te bemesten en voldoende verzorging te geven.

Natuurlijk is het van belang om je gazon regelmatig te maaien, zodat het gras beter en gelijkmatiger groeit. Om het gras te vervangen dat je afgemaaid hebt, moet je ook de nodige voedingsstoffen verzorgen, zodat er voldoende nieuw gras kan groeien.

Hieronder gaan wij verder in op welke voedingsstoffen je gazon nodig heeft en hoe je je gazon het beste kunt bemesten.

Je gazon bemesten met de juiste voedingsstoffen

Je gazon heeft naast andere voedingsstoffen ook mineralen nodig, waaronder met name stikstof, fosfor en kalium. Vaak zijn er speciale samenstellingen te verkrijgen in de bouwmarkt die deze mineralen bevatten.

Gazonmest is bovendien een onmisbare voeding voor een gezond en mooi gazon. Stikstof is bijvoorbeeld van groot belang om het gras en diepgroen te laten uitzien. Daarnaast bevordert deze stof ook de groei van het gras.

Fosfor is juist belangrijk voor de groei van de wortels van het gras, terwijl kalium goed is om de weerstand van het gras te verhogen, zodat dit minder gevoelig is voor invloeden van het weer.

Het gazon bemesten met meststoffen

Naast gazonmest is het ook belangrijk om het gras te voeden met natuurlijke mest. Deze kan bijvoorbeeld samengesteld zijn uit bloed en beenderen, maar ook uit algen of andere natuurlijke producten.

Natuurlijke mest werkt langzamer, maar behoudt ook zijn effect langer. Anorganische mest werkt wellicht sneller, maar kan in het ergste geval ook schade toevoegen aan het gras en tot uitdroging leiden.

Natuurlijke mest is dus beter voor het gras en natuurlijk voor het milieu. Je kunt je gazon hier 2 tot 3 keer per jaar mee verzorgen.

Ook vloeibare mest kan gebruikt worden, maar deze kost meer dan mestkorrels. Mestkorrels moeten bovendien verdeeld worden over het gazon met een strooiwagen, omdat het gras anders niet gelijkmatig bemest wordt en dus ook niet overal gelijk goed groeit. Heb je de mestkorrels eenmaal over het gras verdeeld, dan geef je het daarna een goede hoeveelheid water.

Het gazon bemesten

Je kunt tot drie keer per jaar je gazon bemesten. Je begint hier het beste mee rond het voorjaar, zoals bijvoorbeeld in april, wanneer het gazon weer gaat groeien. Doe dit liefst voordat het begint met regenen, omdat het gazon zo op een natuurlijke manier water krijgt.

Als je langzaam werkende mest gebruikt, dan is het niet meer nodig om in de zomer meer dan een keer je gazon te bemesten.

Heb je inderdaad langzaam werkende mest gebruikt in het voorjaar, dan kun je je gazon nog een keer bemesten in de zomer, liefst in augustus. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je elke maand je gazon bemesten. Probeer te hete dagen te vermijden.

Het is beter om niet je gazon in het najaar te bemesten. Het gras kan daardoor namelijk te hard gaan groeien.

Gras bemesten uitbesteden? 

Via onze site kom je in contact met scherp geprijsde hoveniers uit je regio. Het mesten van je gazon hoeft niet veel te kosten, en door het uit te besteden weet je zeker dat het goed gedaan wordt!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 25 minuten geleden een offerte aangevraagd.X