Bamboe rolgordijn | Ikknapmijnhuisop.nl

Bamboe rolgordijn

Bamboe Rolgordijn: de naam zegt natuurlijk al genoeg, maar voor de zekerheid bamboe rolgordijnen zijn gemaakt van bamboe. Bamboe is een soort gras dat bestaat uit lange buigzame houtstengels. De naam Bamboe stamt af van het Maleise woord bambu, wat letterlijk betekent ‘grassoorten met houtige stengels’. Bamboe als grondstof veel gebruikt voor allerlei huishoudelijke voorwerpen, van bamboe rolgordijn tot bamboe servies. Behalve in Azië wordt ook in Nederland steeds vaker bamboe in het interieur gebruikt. Het gebruik van bamboe sluit aan bij de ‘groene’ woonwensen van de milieubewuste consument. In dit artikel lichten we een bamboe rolgordijn uit. 

Bamboe Rolgordijn voordeel

Door bamboe als materiaal voor uw rolgordijn te gebruiken geniet je van verschillende voordelen. Allereerst heeft een bamboe rolgordijn een unieke rijke uitstraling. Bamboe rolgordijnen zijn te krijgen met zicht-, zon- en windwerende functies. De natuurlijke eigenschappen van bamboe worden naturlijk ook overgenomen als het vervaardigd is tot bamboe rolgordijn. Bamboe groeit namelijk snel weer opnieuw aan na een oogst en neemt vier keer zoveel CO2 op in vergelijking met gewoon hout.Trouwens bamboe staat in de oosterse symboliek voor veerkracht en een lang en gelukkig leven!

Op deze site vin je meer over je woning inrichten, verbouwen of opknappen kijk gerust eens verder. Lees bijvoorbeeld ook eens de volgende artikelen over raamdecoratie: Duorolgordijn Raamdecoratie, Thermoscreen raamdecoratie, Verduisterende raambekleding Luxaflex of Duocell Shades 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 22 minuten geleden een offerte aangevraagd.X