Graszoden leggen | Prijzen vergelijken

Graszoden leggen

graszoden leggen

Bij het inrichten of opknappen van de tuin wordt vaak met gras gewerkt. Je kan kiezen voor gras inzaaien of graszoden leggen. De laatste optie graszoden leggen is een manier die vaak wordt gebruikt wanneer je snel resultaat wil zien. In dit artikel leggen we je beknopt uit om zelf graszoden te leggen.

Soorten graszoden

De meeste graszoden die in de tuin worden gebruikt bestaan uit het zogeheten speelveldmengsel. Graszoden leggen van een speelveldmengsel heeft als voordeel dat er op gespeeld kan worden en veel overheen kan worden gelopen. Wanneer het gras zo intensief wordt gebruikt is het belangrijk dat de juiste soorten graszoden op de juiste plek komen te liggen. Bij twijfel raden we je aan vrijblijvend advies in te winnen.

Graszoden leggen

Omdat je met graszoden leggen goed weer moet hebben, is de juiste tijd om graszoden te leggen in het voor- of najaar. De reden dat dit de beste tijd is zijn de weersomstandigheden. Wanneer je er niet aan ontkomt om graszoden te leggen in de zomer zorg dan dat je in ieder geval een bewolkte dag uitkiest en de graszoden goed blijft bevochtigen zodat het de tijd krijgt om goed te kunnen aarden. Lees ook gras zaaien

Graszoden leggen – De voorbereiding

Om het beste resultaat te krijgen met graszoden leggen moet de ondergrond goed worden voorbereid. Je begint met de grond om te spitten en al het onkruid te verwijderen. Wanneer dit gedaan is druk je de grond goed aan met een zogeheten grasroller.

Zorg ervoor dat de ondergrond goed vlak is (desnoods rij je het nog even af met een plank). De toplaag van de ondergrond moet een beetje los zijn dus gebruik nog een (blad) hark om dit te realiseren.

Tip: om molshopen te voorkomen in je nieuw gelegde gazon raden we je aan kippengaas over de ondergrond te leggen alvorens het gras er op wordt gelegd.

Graszoden leggen Het begin

Je kan nu beginnen met graszoden leggen. De graszoden moet je uitrollen over het gaas. Rol bij graszoden leggen de graszoden altijd af in dezelfde richting en strak tegen elkaar aan. Wanneer de graszoden te lang zijn kan je ze afsnijden of knippen (zorg dat je dit recht doet). Druk met een grasroller de vers gelegde graszoden aan en bevochtig de graszoden totdat ze echt door en door nat zijn zodat ze goed kunnen hechten aan de ondergrond. voor een mooi resultaat moet je de graszoden blijven bevochtigen (afhankelijk van het weer, minimaal twee weken).  

Graszoden laten leggen

Je kan zelf graszoden leggen maar je kan er ook voor kiezen om het te laten doen door een hovenier. Gras kan wel eens moeilijk aarden en wanneer het graszoden leggen mis gaat moet je weer nieuwe graszoden kopen. Als je zekerheid wilt en je geld maar een keer wilt uitgeven huur dan een hoveniersbedrijf in.

Door het onderstaande formulier in te vullen ontvang je vrijblijvend informatie en prijzen van hoveniers uit de regio. Je kan de prijzen vergelijken er op ingaan of ze bewaren en weten wat je bespaart als je het zelf doet.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 37 minuten geleden een offerte aangevraagd.X