Gras zaaien | Graszaad | Hoveniers prijzen vergelijken

Gras zaaien

gras zaaien

Iedereen wil wel een mooi gazon in de tuin. Een mooi gazon kan je op meerdere manieren aanleggen. Wanneer je gras wilt in de tuin kan je dit reduceren door middel van graszoden leggen of gras zaaien. In dit artikel geven we je meer informatie over gras zaaien.

Allereerst willen we je aanraden om bij verschillende bedrijven uit de regio meer informatie en prijzen aan te vragen om te kunnen vergelijken. Op deze manier kan je een goede beslissing maken of je het werk zelf gaan doen of het uitbesteed aan een hovenier. Behalve het werk uitbesteden kan je ze ook benaderen voor de inkoop van bijvoorbeeld gras zaad.

Gras zaaien

De juiste periode voor gras zaaien heeft natuurlijk te maken met de temperatuur en de weersomstandigheden. De beste periode om te beginnen met gras zaaien zijn de maanden vlak voor de zomer en de nazomer (dus april, mei, augustus en september). Voordat je het gras gaat inzaaien moet de grond vochtig genoeg zijn. Vandaar dat de bovengenoemde maanden genoemd zijn. In deze tijd van het jaar zit je meestal wel goed. Lees ook graszoden leggen

Gras zaaien voorbereiden

De plek waar je gras wil inzaaien moet goed worden voorbereid. Graszaad wordt op de aarde gegooid. Om te zorgen dat het graszaad optimaal ontkiemt en groeit moet er een goed zaaibed gemaakt worden. Verwijder alle onkruid van het zaaibed en spit de grond goed om. Strooi er vervolgens een flinke hoeveelheid compost overheen en meng dit met de toplaag van de zojuist omgespitte grond. Wanneer het gelijk verdeeld is moet je het oppervlak egaliseren en daarna glad maken met een plank of een grasroller.

Gras inzaaien 

We gaan beginnen met het gras inzaaien. Zorg ervoor dat je de bovenlaag van het aangedrukte oppervlak ligt losmaakt met een hark. Vervolgens maak je de grond goed vochtig met water. 

Pak nu het graszaad en begin met het inzaaien van het gazon. Graszaad is erg licht, wanneer er wat wind staat kan het zijn dat het neigt weg te waaien wanneer je het strooit. Om dit te voorkomen kan je het graszaad mengen met wat aarde zodat het meer gewicht krijgt en wat gelijkmatiger verdeeld kan worden. 

Wanneer het oppervlak goed is ingezaaid met graszaad moet je het graszaad inharken zodat het zaad wat dieper komt te liggen en het goed kan ontkiemen. Let op: Als het graszaad te diep komt te liggen kan het zijn dat het niet ontkiemt of niet goed ontkiemt.

Gras zaaien – Zaaibed vochtig houden

Zorg ervoor dat het oppervlak goed vochtig blijft. Wanneer het nodig is geef dan handmatig water. Als je handmatig water geeft doe dit dan met een fijne sproeier anders verplaatst het graszaad zich. 

Gras maaien

Alles is gedaan, nu is het rustig afwachten totdat het gras zijn eerste maaibeurt krijgt. Je kan het gras maaien wanneer het hoger is dan 5 cm. Laat na het maaien van het gras het nieuwe gazon nog een aantal weken met rust. 

Gras zaaien uitbesteden

Vraag via deze site meer informatie op over gras zaaien en vergelijk prijzen van hoveniers. Ook voor de inkoop van je hoveniers producten kan je dit formulier invullen.

Je kan vervolgens vrijblijvend de informatie en prijzen vergelijken, erop ingaan of toch besluiten er nog niets mee te doen. Vul het onderstaande formulier in en ontvang meteen bericht.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 27 minuten geleden een offerte aangevraagd.X