Tuin opknappen | Ikknapmijnhuisop.nl

Tuin opknappen

Tuin opknappen

Wanneer het weer zich er weer voor leent, gaan veel mensen hun tuin weer opknappen. Voor de een is dit bijhouden en her en der wat nieuwe plantjes bijvoorbeeld, maar voor de ander betekent dat de hele tuin op de schop. Zeker wanneer er een lange tijd de tuin niet goed is onderhouden kan het opknappen van je tuin een flinke klus zijn.

Gelukkig ervaren veel mensen werken in de tuin als prettig, rustgevend en gezond. Heb jij geen groen vingers? Besteed dan het opknappen van je tuin voordelig uit. Vergelijk via onze site gratis en vrijblijvend scherpe prijzen van hoveniers voor jouw wensen met de tuin.

Tuin opknappen

Wanneer je al langere tijd je tuin wilt gaan opknappen heb je vast en zeker al ideeën over hoe dit te gaan doen. Zo niet ga dan eerst goed oriënteren. Dit kan je doen door verschillende bladen te lezen, op internet te zoeken of door vrienden en kennissen te betrekken. Een voorbeeld van een leuk blad om inspiratie op te doen is bijvoorbeeld tuinseizoen (http://www.tuinseizoen.com).

Werk de inspiratie en ideeën die je hebt opgedaan uit op papier of maak een moodboard. Vervolgens is het wachten op het moment wanneer je alles gaat aanpakken. Je kan je tuin in delen opknappen (aan te raden wanneer je zelf je tuin gaat opknappen) of in een keer (aan te raden wanneer je je tuin opknappen uitbesteed of veel hulp kan regelen). Sowieso zijn er aan het opknappen van je tuin kosten verbonden.

Je tuin voordelig opknappen

Door aanbieding gen in de seizoenen in de gaten te houden kan je je tuin voordelig opknappen. Denk hierbij aan aanbiedingen op schuttingen (soms wel 25% bij bekende bouwmarkten of tuincentra), kortingen op beplanting, aanbiedingen voor tegels in de tuin etcetera. Koop dus niet zomaar iets maar vergelijk goed voordat je koopt. Het kan ook aantrekkelijk zijn om je tuin te laten opknappen door een hovenier. Doordat hij voordelig materiaal kan inkopen scheelt dit in de kosten en met het verschil betaal je weer de hovenier.

Je kan een hovenier ook inschakelen om een plan te maken voor het opknappen van je tuin. Dit kan ook aanzienlijk in de kosten van je tuin opknappen schelen aangezien hij weet wanneer je wat het het beste kan uitvoeren en wanneer je het beste inkopen kan gaan doen.

Hovenier inschakelen voor het opknappen van je tuin

Een hovenier denkt met je mee en maakt het opknappen van je tuin inzichtelijk. Via onze website kan je eenvoudig in contact komen met verschillende hoveniersbedrijven in je regio. Zij sturen je meer informatie en prijzen toe zodat je kan vergelijken en met een van de hoveniers een afspraak kan maken om je plannen met de tuin te bespreken. Door offertes van hoveniers uit je regio te vergelijken kan je extra voordelig het opknappen van je tuin uitbesteden.

Kosten tuin opknappen

Een hovenier verdient zichzelf grotendeels terug zoals gezegd kan je via hem goedkoop inkopen en je weet zeker dat je tuin er weer goed bij staat. Wanneer een hovenier je tuin onder handen neemt heb je hier vak ook wat aan voor op de langere termijn.

Gemiddelde prijzen van een hovenier:

Uurloon hovenier: € 20 – € 45 per uur

Tuinontwerp: € 150 – € 350 per ontwerp

Tuinaanleg: € 50 – € 100 per m2 (incl. arbeidsuren, materiaalkosten en btw)

Tuin opknappen kosten per onderdeel

Gras: € 5 – € 15 per m2

Bestrating: € 50 – € 150 per m2

Beplanting: € 7,50 – € 28 per m2

Schutting: € 45 – € 150 per meter

Houten vlonders: € 35 – € 200 per m2

Besparen op je tuin opknappen

Wat we steeds meer zien is dat de hovenier samen werkt met de eigenaren van de tuin. Doordat jij zelf de hovenier kan helpen in de tuin gebeurt het werk sneller en zal dat zeer zeker de kosten maximaal drukken. Dit vinden wij dan ook de beste optie voor het opknappen van je tuin.

Wil je vrijblijvend meer informatie en prijzen vergelijken van hoveniers uit je regio? Vul het onderstaande formulier in en ontvang meteen bericht!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 15 minuten geleden een offerte aangevraagd.X