Zelf een deurbel aansluiten | Deurbel aansluiten Tips

Deurbel aansluiten

deurbel aansluiten

Wil je graag zelf een deurbel aansluiten? Dat kan! Natuurlijk is het eenvoudiger om de hulp van een elektricien in te roepen, zeker als je twee linkerhanden hebt, maar als je een beetje handig bent of het budget niet hebt om het door een professional te laten doen, dan is het zeker mogelijk om dit klusje zelf te klaren. Hieronder leggen we je uit hoe je deze klus het beste aanpakt!

Een begin maken met de transformator

Voordat je begint met het aansluiten van de deurbel moet je natuurlijk eerst de stroom eraf halen. Bekijk daarnaast ook de gebruiksaanwijzing van de bel, omdat ook deze nuttige informatie kan bieden en omdat niet alle deurbellen worden op dezelfde manier aangesloten, al geven we hieronder wel de algemene richtlijnen om een deurbel aan te sluiten. Om te beginnen moet je eerst de transformator die bij de deurbel hoort op de muur hangen. Doe dit wel vlak bij het stopcontact. 

Nu moet je de belsnoer nog op de juiste plek krijgen. Dit kun je doen door het boren van een gat op de plak waar de deurbel moet komen. Maak dit groot genoeg om de elektrakabel die nodig hebt voor het aansluiten van de deurbel er met gemak door te krijgen. Trek de kabel door het gat.  Nadat je de elektrakabel het doorgevoerd is het goed om het gat te dichten met siliconekit. Zorg ervoor dat je er niet teveel in doet, anders loopt het er aan de andere kant weer uit. Zodra dit allemaal op de juiste manier gebeurd is, kun je beginnen met het aansluiten van de elektriciteitsdraad op de deurbelknop die buiten komt te hangen

Elektriciteitsdraad aansluiten

Nu kun je de draden aansluiten. Hiervoor moet je ongeveer 2cm van de isolatie van de kabel strippen en strip vervolgens de aders. Zorg ervoor dat je dit bij beiden aan allebei de kanten doet. Nu kun je ze aan de polen van de deurbel schroeven en deze vervolgens de bel op zijn plek bevestigen met schroefjes. Vervolgens kun je opmeten hoelang het snoer moet precies moet zijn.

Dit kun je doen door op te meten wat de afstand is tussen de deurbel en de transformator. Vervolgens kun je de snoer op de juiste lengte afknippen. Sluit nu de kabels aan de polen vast van de transformator. Is dit allemaal goed gegaan, dan kan je ook het deurbelkapje bevestigen. Nu kun je de stroom weer erop zetten en controleren op de deurbel werkt.

Deurbel aansluiten kosten

Het aansluiten en bevestigen van een deurbel is voor een ervaren elektricien zo gepiept, en zal dus ook niet veel kosten. Vraag door het onderstaande formulier in te vullen gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen op van elektrici├źns uit de regio:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 27 minuten geleden een offerte aangevraagd.X