Aardpen slaan? | Wat je moet weten over een aardpen!

Aardpen slaan

Denk jij eraan om een nieuwe groepenkast te plaatsen? Dan weet je vast ook dat je hiervoor een aardpen in de grond moet slaan. In de meeste gevallen is dit een ingewikkeld klusje en kun je dit beter door een specialist laten doen. Er spelen namelijk verschillende factoren een rol wanneer je een aardpen wilt slaan. Een hiervan is bijvoorbeeld je locatie en je grond rondom je huis.

De diepte van de aardpen is hiervan afhankelijk en dit kan soms behoorlijk verschillen. Een specialist kan dit gemakkelijk voor je berekenen. Waar je ook voor kiest, het is altijd beter om je goed te informeren voordat je iets gaat doen. Je wilt namelijk goed weten waar je aan toe bent en waar je op moet letten. Mocht je het niet aan een elektricien willen overlaten, dan is het ook mogelijk om iemand met verstand van zaken te vragen om je hierbij te helpen en te leiden, maar dit is wel een afrader omdat er nog altijd risico’s aan verbonden zijn als het misgaat.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor een echte elektricien is het slaan van een aardpen een fluitje van een cent. Deze bedrijven kunnen dit dan ook op een snelle en veilige manier voor je doen. Als je een aardpen wilt slaan, wordt er gebruik gemaakt van een aardelektrode, deze wordt simpelweg in de grond geslagen. Maar zo simpel is het dan toch niet.

Zoals eerder vermeld moet aan bepaalde eisen worden voldaan. Dit betekend ook dat deze aardelektrode op een bepaalde diepte de grond in moet. Hoe diep dat is, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie en de grond. Een elektricien weet precies waar hij op moet letten bij het slaan van een aardpen. Als de aardelektrode niet diep genoeg in de grond zit, voldoet deze niet aan de eisen en moet het dus alsnog opnieuw gedaan worden.

Zit de aardelektrode eenmaal in de grond, dan wordt er een vertinde koperdraad, eventueel met behulp van een kop klem, en werk je deze in de meterkast weg. Omdat je graag wilt dat dit zo netjes mogelijk gebeurd en omdat er ook de juiste circuitweerstand op moet zitten, is het wederom raadzaam om dit door een specialist te laten doen. Is de koperdraad verbonden met de meterkast, dan wordt de weerstand opgemeten met een aardweerstand meter. Ook hier moet de juiste spanning opstaan. Is dit allemaal in orde, dan ben je eigenlijk klaar. 

Toch een offerte aanvragen?

Gaat dit klusje je kennis toch nog net wat te boven en wil je graag een professional het werkje laten opknappen, dan is het verstandig om verschillende offertes aan te vragen. Voor het slaan van een aardpen ben je over het algemeen niet veel geld kwijt. Het uiteindelijke bedrag is echter afhankelijk van de persoon die je in dienst neemt. Vraag daarom tenminste drie offertes aan, zodat je verzekerd bent van de beste deal. Heb je het al zelf geprobeerd, maar is het niet gelukt of is er iets misgegaan? Schakel ook dan gelijk een specialist in! 

door het onderstaande formulier in te vullen kan je gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen aanvragen:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 10 minuten geleden een offerte aangevraagd.X