Tips voor het plaatsen van een inloopdouche
Er zijn uiteraard een aantal dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het maken van een inloopdouche. De ondergrond bij een goede inloopdouche is belangrijk, het is van belang deze heel goed waterdicht te maken.
Als je een inloopdouche maakt is altijd aan te raden om daarbij een regendouche te kiezen in combinatie met een glijstangset. De warmte in een inloopdouche blijft namelijk, in tegenstelling tot een normale douchecabine, iets minder goed hangen.
Meer informatie en prijzen vergelijken kan via gratis deze site! ontvang meteen van meerdere bedrijven in de regio informatie en prijzen
Door het gebruik van een regendouche met een brede straal kan het lichaam zichzelf in de inloopdouche beter op temperatuur houden. Waar je vanuit kan gaan is dat het water ongeveer 75cm spettert rondom een persoon onder de douche. Uiteraard is dat aan de achterkant en zijkanten niet zo erg, maar bij een inloopdouche is het wel belangrijk om hier bij de opening van de doucheruimte rekening mee te houden. Het is dus belangrijk dat het water niet de badkamer in kan stromen. Het is dan ook aan te raden om een wand te plaatsen van minimaal 1 meter 20.
Soorten inloopdouches
Op verschillende manieren en met verschillende materialen kun je een inloopdouche maken. Een inloopdouche is onder te verdelen in drie soorten: een inloopdouche met glazen bouwstenen, een inloopdouche met glasplaten of een inloopdouche van een gemetselde muur in de badkamer. Een glazen wand heeft als grote voordeel dat het een ruimtelijk gevoel geeft, je kunt er doorheen kijken. De badkamer lijkt daardoor een stuk groter. Het heeft wel meer onderhoud nodig, doordat er sneller vuil en kalk aan het oppervlak van het glas hechten.