Kinderbadkamer | Een kindvriendelkijke kinder badkamer

Kinderbadkamer

Kindvriendelijke badkamer

Een van de redenen om je huis te verbouwen of opknappen is de komst van kinderen. De meeste gezinnen hebben het probleem dat iedereen ’s morgens haast heeft en tegelijk in de badkamer wil zijn. Een slim ontworpen badkamer heeft daarom genoeg ruimte voor iedereen en handige opberg mogelijkheden. Maar wat vooral belangrijk is, is de veiligheid, helemaal als je kleine kinderen hebt. Wij geven je hier een aantal handige tips om je badkamer zo praktisch mogelijk in te richten.

Ideale douche met kinderen

Als je kleine kinderen hebt, is een grote inloopdouche ideaal waarin men tegelijk kan douchen. Dit is comfortabel, want het bespaard ’s ochtends tijd. Om de badkamer groter te laten lijken, kun je kiezen voor douchen op de vloer. Het water kan makkelijk afgevoerd worden door het gebruik van de Easy Drain, een gootje dat direct het water afvoert waardoor de rest van de badkamer droog blijft.

Wastafel

Als je een groot gezin hebt, raden wij je aan een dubbele wastafel aan te schaffen. Heb je niet genoeg ruimte om een dubbel wastafelmeubel te plaatsen? Dan kun je ervoor kiezen om de douche af te scheiden met een wand. Daarmee creëer je de mogelijkheid tot het plaatsen van een extra wasbak.

Kindvriendelijk bad

Voor kleine kinderen is een bad met lage instap veel veiliger, omdat er dan een kleinere kans bestaat tot uitglijden en de kinderen kunnen zelf gemakkelijk het bad in- en uitstappen. Een voorbeeld van zo’n bad is het Twinline bad van Artwenger, een bad waarin tevens gedoucht  kan worden. Dit is dus een ruimtebesparend model voor in de kleinere badkamer.

Kraan

Een temperatuurbegrenzer is heel erg belangrijk als je kleine kinderen hebt. De thermostaatkraan is vrijwel bekend, maar er zijn ook thermostaatkranen met dubbele temperatuurbegrenzer, waardoor een kind nooit heet water over zich heen kan krijgen. Naast een temperatuurbegrenzer, is het ook belangrijk geen knoppen en handvatten te hebben met scherpe randen.

TIPS:

  • Om een hoop gespetter te voorkomen, kun je beter een badklapwand gebruiken in plaats van een douchegordijn. Plaats het toilet dichtbij de deur, zodat deze gemakkelijk toegankelijk is voor de kinderen.
  • Kies voor een douche-bad combinatie, zodat je zowel kunt badderen als kunt douchen. Het bespaard daarnaast een hoop ruimte.
  • Gebruik kleur! Dit is niet alleen vrolijk, maar vooral effectief. Geef elke gebruiker in huis een andere, eigen kleur.
  • Door hoge badkamerkasten te plaatsen, creëer je een hoop extra bergruimte.

Kinderbadkamer prijzen vergelijken

Vul het onderstaande formulier in en ontvang meer informatie en prijzen van verschillende bedrijven uit de regio

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X