Kleine badkamer inrichten | Tips voor de kleine badkamer

Kleine badkamer inrichten

kleine badkamer

Een kleine badkamer inrichten kan een behoorlijke uitdaging voor je zijn. In dit artikel geven we je wat tips en dingen om over na te denken bij het inrichten van een kleine badkamer.

Een badkamer is een van de meest belangrijke ruimtes in je huis. Een badkamer ook al is hij niet zo groot is wel een ruimte die je elke dag goed gebruikt. Door slim na te denken over de inrichting van je kleine badkamer kan je er echt van genieten.

Wil je weten wat de kosten zijn van het bouwen of verbouwen van een kleine badkamer vraag dan via deze site vrijblijvend en gratis verschillende prijzen en informatie aan.

Badkamer specialisten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Genieten van een kleine badkamer

Door aandacht te geven aan de volgende tips maak je van jou kleine badkamer een succes. behalve deze tips kan je ook eens de hulp inschakelen van een binnenhuisarchitect. Zij kunnen een mooie tekening en situatieschets maken en zo de mogelijkheden aan je laten zien (eventueel zelfs in 3d zodat je door de ruimte heen kunt lopen).

  • Douchen of badderen?

Wanneer je weet wat je perse wilt hebben in de badkamer kan je pas echt goed beginnen met oriënteren en kijken wat haalbaar is of niet. Hoe minder ruimte je inneemt hoe ruimtelijker de badkamer voelt en is. Als je bijvoorbeeld genoegen neemt met alleen een douche dan houd je meer ruimte over dan wanneer je een bad plaatst. vaak is een combinatie van deze twee, dus douchen in bad de beste optie.

lig baden zijner in allerlei vormen en maten behalve een rechthoekig ligbad kan je ook kiezen uit hoekbaden of ronde baden. De vrije ruimte bepaald wat de mogelijkheden zijn en welk soort bad het beste past. Kijk bij het uitzoeken van een bad altijd naar de buitenmaat en niet alleen naar de inhoud of vorm.

  • Tegels of stucen

Wanneer je van de kleine badkamer een zo groot ogende ruimte wilt maken is het verstandig om juist met grote tegels te werken. Door te werken met grote tegels in plaats van kleine tegels wordt de badkamer optisch groter. Tegels nemen ook al is het maar weinig, toch ruimte in. in een kleine badkamer wordt er ook vaak gekozen om de wanden gewoon glad af te werken om ze vervolgens te schilderen. Een badkamer schilderen moet met trouwens wel met een speciale verf. De badkamer afwerken door het te stucen in plaats van te tegelen bespaart je vaak geld toch vallen ook de badkamer tegelen kosten wel mee

  • Lichte kleuren

Werk vooral met lichte kleuren in de badkamer dit ook weer om het optisch groter te maken. Behalver lichte tinten is ook een juiste verlichting van de badkamer een must. bij de verlichting van de badkamer moet je proberen te voorkomen om met verlaagde plafonds te werken, vanwege de minimale ruimte. hoe hoger het plafond hoe groter de ruimte is en oogt (lees ook: Wat kost een badkamer verbouwen?)

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 20 minuten geleden een offerte aangevraagd.X