Huis verkopen tips | Ikknapmijnhuisop.nl

Huis verkopen tips

Huis verkopen tips

Er staan veel huizen te koop die lastiger dan ooit worden verkocht. Zeker het midden-hoge segment van de woningmarkt ondervind hier grote hinder van.

Wanneer je je woning niet (snel genoeg) verkoopt kan je je huis eens goed onder handen nemen. In veel gevallen geeft dit een boost aan de verkoopsnelheid van je huis.

Steeds meer makelaars geven het advies om je huis op te knappen voordat je je huis in de verkoop zet. Dit doen ze natuurlijk niet als het geen nut heeft. Iedereen is gebaat bij een snelle verkoop van de woning.

Sommige makelaars werken zelfs samen met een interieurstylist. Deze interieurstylist geeft dan gratis of tegen geringe betaling tips en adviezen over de inrichting van je huis.

Hieronder zetten we een paar van die huis verkopen tips en adviezen op een rij voordat je je huis wilt verkopen.

Eén van de belangrijkste huis verkopen tips: Het huis opruimen!

Zorg dat de woning er netjes uitziet. Orden je spullen en zorg dat het huis is opgeruimd. Dit geeft een heel ander beeld aan een potentiële koper, dan een rommelig en chaotisch huis.

Vooral kleine spullen zorgen voor onrust in het huis. Het is daarom aan te raden om een paar verhuisdozen te kopen en hierin tijdelijk je kleine prulletjes op te slaan.

Zorgen voor voldoende licht in huis:

Mensen zijn gevoelig voor licht. Over het algemeen is het het beste om een ruimte zo licht mogelijk te presenteren. Bij het kopen van een huis kijken mensen vooral naar de (lichte) ruimtes en de mogelijkheden die het huis biedt.

Door de ruimtes in lichte tinten te schilderen en plafonds wit te maken, zorg je ervoor dat de pluspunten van je huis optimaal te zien zijn. Het laten schilderen van je huis, hoeft niet eens veel geld te kosten.

Via deze website kan je gratis prijzen opvragen en vergelijken. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Trap opknappen:

Ook wordt vaak geadviseerd om een traprenovatie te laten uitvoeren. Dit kan variëren van het schilderen van een trap tot een totale traprenovatie. Het renoveren van een trap moet je overlaten aan een vakman, die zorgt ervoor dat het goed gebeurt en je geld bespaart.

Badkamer aanpakken:

Een belangrijk pluspunt in je huis is een mooie badkamer. Vooral een lichte, tijdloze en ruime badkamer zorgt voor pluspunten. Fleur je badkamer op met leuke, kleurrijke accessoires. Verbouwingskosten voor de badkamer vallen vaak mee, zeker wanneer je de meerwaarde van je huis er als voordeel tegenoverstelt. Overleg met je makelaar of het in jouw huis een verstandige zet is om je badkamer te verbouwen, voordat je je huis gaat verkopen.

Vloerbedekking vervangen door laminaat:

Wanneer er vloerbedekking in je huis ligt, vervang je vloerbedekking dan voor laminaat. Een laminaatvloer kost niet veel en is ook zo gelegd (zorg wel voor een isolatielaagje onder het laminaat in verband met demping van het geluid). Dit geeft je huis een ruimere uitstraling.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 35 minuten geleden een offerte aangevraagd.X