Zelf alarminstallatie aanleggen | Beveilig je huis!

Zelf alarminstallatie aanleggen

alarminstallatie aanleggen

Je bent handig en wil zelf een alarmsysteem aanleggen. Is het slim om dit zelf te doen? Is het ingewikkeld om zelf een alarmsysteem aan te leggen?

Hoe werkt dat met de verzekering bij een inbraak? Zijn er veel verschillen tussen alarminstallaties? Wij geven in onderstaand artikel tips en adviezen hoe je het beste zelf een alarminstallatie aan kunt leggen.

liever uitbesteden en 40% besparen op de kosten? Vergelijk via onze site en bespaar!

Alarm kosten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Zelf alarminstallatie aanleggen:

Het is mogelijk om zelf een alarmsysteem aan te leggen, het is wel van groot belang om de installatie goed te monteren. Doe je dit namelijk niet, dan heeft de alarminstallatie weinig nut en krijg je misschien problemen met de verzekering bij een inbraak.

Zorg ervoor dat het kastje van de installatie ergens hangt, waar inbrekers niet snel bij kunnen. Monteer het kastje en plaats in elke ruimte een bewegingssensor.

Belangrijke tip: heb je huisdieren, zorg dan dat de sensor boven één meter pas bewegingen detecteert. Test vervolgens alle bewegingssensoren één voor één en je alarm is zo goed als klaar.

Wil je een abonnement zodat bij alarm direct melding wordt gegeven aan een meldkamer, dan kan je dit aanvragen bij diverse erkende alarminstallateurs. Het heeft tegenwoordig nog weinig nut om een buitensirene te plaatsen. De maatschappij is gewend aan sirenes en mensen zullen minder snel polshoogte nemen.

Een melding op je mobiel kan ervoor zorgen dat je direct gealarmeerd wordt als je niet thuis bent. Je kunt dit bij sommige alarmsystemen zelf instellen of er een abonnement voor aanvragen.

Prijsverschil zelf alarminstallatie aanleggen

Er zijn grote prijsverschillen tussen alarminstallaties. Uiteraard kost het geld om de installatie te laten monteren, maar een abonnement brengt de meeste kosten met zich mee. Een abonnement zorgt ervoor dat de meldkamer wordt gewaarschuwd als het alarm afgaat.

De meldkamer gaat een kijkje nemen en eventueel kan de politie daarna in actie komen en vergroot je de kans dat de inbrekers gestoord worden en hun biezen pakken.

Inbrekers zijn echter handig in hun vak en langer dan vijf minuten duren inbraken zelden. Wil je weten wat de mogelijkheden en prijzen zijn, dan kan je meer informatie vinden via dit artikel kosten alarminstallatie.

Verzekering en alarminstallaties

Mocht er ingebroken worden, dan moet er uiteraard worden bekeken wat er vergoed zal worden door de verzekering. Heb je je alarmsysteem niet goed geïnstalleerd, dan heb je grote kans dat je verzekering geen geld uitkeert.

Denk hier dus goed over na voordat je zelf een alarminstallatie gaat installeren. weet je niet zeker of je alarminstallatie goed is gemonteerd, laat er dan een specialist naar kijken.

Er zijn diverse eisen die verzekeraars stellen aan alarminstallaties. Meer informatie daarover kan je vinden via eisen van de verzekeraar.

Alarm kosten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Zelf alarmsysteem aanleggen prijzen vergelijken

Ben je niet handig of wil je gewoon zeker weten dat je alarminstallatie zorgvuldig is aangelegd, besteed deze klus dan uit. Je kunt gratis via deze website offertes opvragen.

Vul het onderstaande formulier in en je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht. Je ontvangt bericht van erkende installatiebedrijven bij jou uit de regio. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X