Eisen verzekeraar alarminstallaties | Waar moet je op letten?

Eisen verzekeraar alarminstallaties

Eisen verzekeraar alarminstallaties

Bij het aanleggen van een alarmsysteem is het belangrijk om het systeem goed te (laten) installeren. In geval van een inbraak is de verzekering dan eerder geneigd om een schadevergoeding uit te keren (dit ligt er natuurlijk ook aan hoe je verzekerd bent).

Ook kan je korting verkrijgen op je inboedelverzekering als je in het bezit bent van dit keurmerk en certificaat. Dit kan tot wel 20% schelen op je inboedelverzekering.

Toch de moeite waard om te bekijken wat het voor jou scheelt. Lees voor meer informatie het onderstaande artikel ‘eisen verzekeraars alarminstallaties’.

Alarm kosten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Eisen verzekeraar alarminstallaties

Je hebt een goedgekeurd certificaat of keurmerk nodig; een politiekeurmerk voor goedbeveiligde woning of een BORG certificaat. Bij een alarminstallatie op je woning geven sommige verzekeringsbedrijven ook korting op je maandelijkse premie. 

Als je je waardevolle spullen voor een hoge waarde wilt verzekeren, kan een verzekeraar je ook verplichten om een alarminstallatie aan te schaffen. Wil je weten wat voor kosten je kwijt bent voor een alarminstallatie? Lees dan alarminstallatie kosten.

Politiekeurmerk ‘veilig wonen’

Om het politiekeurmerk ‘veilig wonen’ te kunnen bemachtigen, moet je zelf enkele voorzorgsmaatregelen treffen in- en rondom je huis. Heb je dit keurmerk ontvangen, dan kan je dit opsturen naar de verzekering en in sommige gevallen korting krijgen op je inboedelverzekering.

Het BORG certificaat

Een alarminstallatie moet voldoen aan enkele voorwaarden om een BORG certificaat te kunnen verkrijgen. Deze voorwaarden zijn opgesteld door verzekeraars, leveranciers, politie en gebruikers van alarmsystemen. Ook het BORG certificaat moet je opsturen naar je verzekering om in aanmerking te kunnen komen voor korting.

Ben je in het bezit van zowel het keurmerk, als het certificaat dan kan je extra korting ontvangen op je inboedelverzekering. Niet alle verzekeraars geven hier korting op. Wil je meer informatie over erkende installateurs? Lees dan erkende alarminstallateurs.

Voorzorgsmaatregelen inbraakpreventie

Bij het verkrijgen van korting op je verzekering, is het voor een gedeelte dus ook belangrijk om zelf je preventieve maatregelen te treffen. Bij het Politiekeurmerk ‘Veilig wonen’ gaat het voornamelijk over preventieve maatregelen in en rondom het werk en kwalitatief hoogwaardig hang en sluitwerk. Ook het hang- en sluitwerk moet gecertificeerd zijn om in aanmerking te kunnen komen voor het Politiekeurmerk ‘Veilig wonen’.

Wij geven hieronder enkele preventieve maatregelen die je zelf kunt treffen. Zorg ervoor dat inbrekers altijd in het zicht staan en zich niet kunnen verschuilen achter struikgewas.

Verder moeten de containers van de muur of de schutting staan, zodat inbrekers deze niet als opstapje kunnen gebruiken. Laat een lichtje aan of zet een halfgevuld glas drinken op tafel. Ook kan je bij vakantie vragen of de buren de post voor je binnenhalen en af en toe een lichtje aandoen, zodat inbrekers bij observatie denken dat er tóch iemand thuis is.

Tot slot kan je een sticker op het raam doen met: ‘hier waakt de hond’ of een buitenlampje met bewegingsdetector. Dit zijn allemaal kleine maatregelen die je zelf kunt treffen, zodat inbrekers iets langer nadenken of doorlopen voordat ze bij je inbreken.

Alarm kosten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Prijzen vergelijken alarminstallaties

Diverse verzekeraars geven korting op de inboedelverzekeraar als je in het bezit bent van een politiekeurmerk ‘ Veilig wonen’ of een BORG certificaat voor je alarminstallatie.

Wil je weten welke verzekeraars hier korting op geven, dan kan je gratis en vrijblijvend via deze site offertes opvragen. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 13 minuten geleden een offerte aangevraagd.X