Verschillende soorten alarminstallaties | Ikknapmijnhuisop.nl

Verschillende soorten alarminstallaties

soorten alarminstallaties

Ook bij alarminstallaties bestaan er diverse soorten. Je kunt een eenvoudig alarmsysteem aanschaffen en het zelf installeren, of een compleet en uitgebreide alarminstallatie aanschaffen en dit laten installeren door een erkend installateur.

Ook heb je draadloze en bedrade alarmsystemen. Zomaar een paar mogelijkheden die je hebt bij de aanschaf van een alarmsysteem.

Welk systeem is het meest geschikt voor jouw huis? Hieronder beschrijven wij verschillen soorten alarminstallaties. 

Prijzen vergelijken van alarmsystemen vraag dan via onze site vrijblijvend offertes op en vergelijk!

Alarm kosten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Soorten alarminstallaties:

Je hebt veel verschillende soorten, maar in de kern werken ze hetzelfde. Het systeem detecteert bewegingen ‘die niet horen’ en geven een alarm af in de vorm van een fel licht of een sirene.

Bij goedkope alarminstallaties geeft het alarm geen melding door aan een meldkamer en moet je dus zelf polshoogte nemen. Heb je een  duurdere alarminstallatie, dan kunnen videobeelden direct doorgestuurd worden naar je telefoon, worden er stills doorgestuurd naar je telefoon of wordt de meldkamer direct ingeseind.

Er zijn tegenwoordig heel veel opties mogelijk. Extra bewegingsdetectoren, een brandalarm, een lekkage alarm, een abonnement zodat je bent aangesloten op een meldkamer bij onraad, een app waarmee je je huis in de gaten kunt houden op afstand, wereldwijde verbinding via internet, een extra tussentijdse onderhoudscheck, een videobeveiligingsdienst met wereldwijde verbinding en direct live-verbinding en ga zo maar door.

Je kunt er ook voor kiezen om een abonnement te nemen waarbij een beveiliger bij alarm direct naar je huis gaat, ongeacht of het een echte melding betreft of vals alarm.

Uiteraard brengen al deze extra opties ook kosten met zich mee. Wil je een prijsindicatie voor een goed alarmsysteem, lees dan dit artikel: kosten alarminstallatie.

Welk alarm is geschikt voor jouw huis?

Omdat er zoveel keus is, is het lastig om te bepalen welk alarm voor jouw huis geschikt is. Heb je een huis met grote woonoppervlaktes, dan is het aan te raden om meerdere bewegingsmelders in één ruimte te hangen, aangezien bewegingen dan vanuit elke hoek worden gedetecteerd.

Een bewegingsmelder heeft ongeveer een bereik van 10 meter. Verder is het aan te raden om je alarmsysteem te voorzien van een flitslichtje of sirene als je geen abonnement hebt, zodat jij of de buren in ieder geval zijn gewaarschuwd dat er iets aan de hand is.

Voorzorgsmaatregelen inbraakpreventie

Uiteraard zijn er zelf een aantal voorzorgsmaatregelen, buiten het kopen van een alarminstallatie, die ervoor kunnen zorgen dat inbrekers jouw huis liever links laten liggen.

Zorg ervoor dat inbrekers altijd in het zicht staan en zich niet kunnen verschuilen achter struikgewas. Verder moeten de containers van de muur of de schutting staan, zodat inbrekers deze niet als opstapje kunnen gebruiken. Laat een lichtje aan of zet een halfgevuld glas drinken op tafel.

Ook kan je bij vakantie vragen of de buren de post voor je binnenhalen en af en toe een lichtje aandoen, zodat inbrekers bij observatie denken dat er tóch iemand thuis is.

Tot slot kan je een sticker op het raam doen met: ‘hier waakt de hond’ of een buitenlampje met bewegingsdetector. Dit zijn allemaal kleine maatregelen die je eenvoudig zelf kunt nemen.

Alarm kosten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Verschillende soorten alarminstallatie prijzen vergelijken

Wil je je alarm zorgvuldig laten installeren en in het bezit zijn van een certificaat voor de verzekering? Laat je alarminstallatie dan aanleggen door een erkende installateur. 

Vraag via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes op vergelijk en maak vervolgens zelf een keuze: 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 33 minuten geleden een offerte aangevraagd.X