Alarminstallatie kosten | Ikknapmijnhuisop.nl

Alarminstallatie kosten

alarminstallatie kosten

Natuurlijk kost het aanleggen van een alarminstallatie geld. Maar wat kost een gemiddelde alarminstallatie en hoe zit het met de bijbehorende abonnementen?

Leg ik het zelf aan of laat ik dit doen door een erkende installateur? Wij zullen je hieronder antwoord geven op deze vragen in het artikel ‘alarminstallatie kosten’.

Alarm kosten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Alarminstallatie kosten:

Natuurlijk zijn alarminstallatie kosten afhankelijk van meerdere factoren. Het is onder andere afhankelijk van de grootte van je huis, kwaliteit van het systeem, het type woning, aantal detectoren en of je een abonnement wilt, waarmee bij onraad de meldkamer automatisch wordt ingeschakeld.

De kosten van een eenvoudig alarmsysteem liggen tussen de 139 en 800 euro.

Soort alarmsysteem:  Alarmsysteem kosten:
Draadloos: simpel€ 139 – € 349
Draadloos: luxe€ 399 – € 799
Bekabeld: simpel€ 149 – € 249
Bekabeld: luxe€ 349 – € 449

Als je een abonnement wilt waarbij je bent aangesloten op een alarmcentrale, ben je hier nog tussen de 70 en 300 euro per jaar extra voor kwijt.

De kosten van een alarminstallatie liggen dus redelijk ver uit elkaar. Of je een ‘goedkoop of duur’ alarm neemt, is een persoonlijke kwestie. Heb jij veel dure, waardevolle spullen en wil je tijdens je vakantie met een onbezorgd gevoel kunnen genieten, dan zou ik kiezen voor een kwalitatief hoogwaardig alarmsysteem met een abonnement.

Natuurlijk zijn de aanschaf en het abonnement de grootste kostenposten, maar mocht je inbrekers hebben afgeschrikt of verjaagd met het alarm, is dit het allemaal waard!

Opties alarminstallaties:

Je kunt een standaard alarminstallatie uitbreiden verschillende functies. Uiteraard zorgen al deze extra opties ervoor dat de prijs van je alarminstallatie stijgt. De meest gebruikte sommen we hieronder op:

  • Extra detectoren
  • Abonnement op een meldkamer
  • Een mobile app 
  • Wereldwijde verbinding via internet
  • Onderhouds check
  • Video beveiliging

Extra detectoren prijs:

De extra detectoren zorgen voor de beveiliging van elke ruimte in en rondom je huis of bedrijfspand. Een extra detector is vaak extra aan te sluiten op de basis set. 

De kosten voor een extra detector voor je alarminstallatie verschillen per merk. Voor een paar tientjes kan je de set vaak uitbreiden. Meestal worden ze per twee verkocht.

Wat Kost een abonnement bij een meldkamer?

Het abonnement en aansluiting op de meldkamer zorgen ervoor dat er altijd iemand wordt gealarmeerd bij onraad. Dit is handig want je weet nooit wat er aan de hand is wanneer het alarm afgaat.

Wanneer er niet binnen een bepaalde tijd of op de juiste manier gereageerd wordt komt de politie een kijkje nemen. Dit kan soms je redding zijn. De kosten voor een abonnement bij een meldkamer liggen rond de € 10 per maand.

Gebruik via een mobile app:

Veel nieuwe alarminstallaties maken gebruik via een mobile app mogelijk. Let even goed op of dit ook voor alle devices geldt. Android vaak wel, maar apple kan soms niet beschikbaar zijn. Er zijn meestal geen extra kosten aan een app verbonden.

Kosten alarminstallatie met video beveiliging:

Videobeveiliging zit wel in het meest uitgebreide pakket voor een alarminstallatie. De kosten van de camera’s en het aansluiten liggen rond de €199. 

Bij het juiste basissysteem zijn de camera’s aan te sluiten en te bedienen en volgen via het station of de app. Beveiligingscamera’s worden meestal aan de buitenkant van de woning toegepast.

Installeren van het alarmsysteem:

Wil je zeker weten dat je alarminstallatie goed wordt geïnstalleerd, kijk dan voor meer informatie bij erkende alarminstallateur en laat je alarm installeren door een professional.

Ook met het oog op de verzekering bij een inbraak is het aan te raden om je alarminstallatie zorgvuldig te laten installeren.

Als je je alarminstallatie laat aanleggen door een erkend bedrijf, ontvang je na de installatie een certificaat. Dit certificaat is belangrijk voor de verzekering en de geldwaarde die ze je zullen uitkeren na een inbraak.

Voor meer informatie en eisen kan je kijken bij het artikel eisen verzekeraars alarminstallaties.

Alarm kosten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Voorzorgsmaatregelen en inbraakpreventie:

Uiteraard zijn er zelf een aantal voorzorgsmaatregelen, buiten het kopen van een alarminstallatie, die ervoor kunnen zorgen dat inbrekers jouw huis liever links laten liggen.

Zorg ervoor dat inbrekers altijd in het zicht staan en zich niet kunnen verschuilen achter struikgewas. Verder moeten de containers van de muur of de schutting staan, zodat inbrekers deze niet als opstapje kunnen gebruiken. Laat een lichtje aan of zet een halfgevuld glas drinken op tafel.

Ook kan je bij vakantie vragen of de buren de post voor je binnenhalen en af en toe een lichtje aandoen, zodat inbrekers bij observatie denken dat er tóch iemand thuis is. Tot slot kan je een sticker op het raam doen met: ‘hier waakt de hond’ of een buitenlampje met bewegingsdetector.

Dit zijn allemaal kleine maatregelen die je zelf kunt treffen, zodat inbrekers iets langer nadenken of doorlopen voordat ze bij je inbreken.

Prijzen alarminstallatie vergelijken:

Wil je weten wat diverse erkende installateurs berekenen voor het installeren van je alarminstallatie? Vraag dan via onderstaand formulier offertes op.

Je ontvangt zo spoedig mogelijk offertes van diverse bedrijven uit de regio. Vervolgens maak je zelf de keuze over wie de klus gaat ‘klaren’.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 38 minuten geleden een offerte aangevraagd.X