Beveiligingsplan nodig alarminstallatie? | Ikknapmijnhuisop.nl

Beveiligingsplan nodig alarminstallatie?

alarminstallatie beveiligingsplan

Het is belangrijk om je alarminstallatie zorgvuldig te laten installeren. Als je handig bent dan kan je dit ook zelf doen.

Installeer je het systeem echter niet goed, dan heb je kans dat de verzekering je geen geld uitkeert bij een inbraak.

Ook als je niet in het bezit bent van een certificaat voor je alarminstallatie, loop je de kans dat je gedoe krijgt met de verzekering bij een inbraak.

Het is aan te raden om je alarminstallatie aan te laten leggen door een erkende installateur.

Alarm kosten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Je bent hierna in het bezit van een erkend certificaat van je alarminstallatie voor je verzekering en je weet zeker dat het systeem zorgvuldig is geïnstalleerd.

Als je een erkend installateur advies vraagt, zal hij ook een beveiligingsplan opstellen. Wat houdt dit in en is dit nodig voor jouw huis?

Heeft dit consequenties voor je verzekering en wat zijn de voordelen van een beveiligingsplan? Wij zullen je in het artikel ‘beveiligingsplan nodig alarminstallatie?’ antwoord geven op deze vragen.

Beveiligingsplan nodig alarminstallatie?

Als een erkend installateur je alarminstallatie installeert, zal hij van tevoren een beveiligingsplan opstellen. In dit beveiligingsplan moeten bepaalde punten voorkomen om in aanmerking te komen voor een BORG certificaat.

Een BORG certificaat zorgt ervoor dat je korting kunt krijgen op je inboedelverzekering en je alarminstallatie gecertificeerd is voor de verzekering. Wil je meer weten over een erkende installateur? Lees dan erkende installateurs.

Deze punten omvatten onder andere een begrotingsvoorstel, een programma van eisen, elektronische maatregelen, bouwkundige maatregelen, organisatorische maatregelen, de vastgestelde risicoklasse, de risicoanalyse en de omschrijving van het systeem.

Ontbreken één of meerdere punten in je beveiligingsplan, dan is het aan te raden om een andere installateur te zoeken, aangezien deze installateur dan geen gecertificeerd beveiligingsplan voor je kan opstellen.

Onder elektronische maatregelen vallen de punten van het alarmsysteem. Zitten er genoeg detectoren in het systeem? Met wat voor maatregelen is het systeem uitgerust? Is het systeem uitgerust met glasbreukdetectie, overvalknoppen, (infrarood)bewegingsmelders of andere bewegingsdetectoren?

Onder bouwkundige maatregelen vallen kwalitatief hoogwaardig hang- en sluitwerk en eventuele kluizen voor je waardevolle spullen. Onder organisatorische maatregelen vallen de preventieve maatregelen zoals: zorg ervoor dat inbrekers altijd in het zicht staan en zich niet kunnen verschuilen achter struikgewas.

Verder moeten de containers van de muur of de schutting staan, zodat inbrekers deze niet als opstapje kunnen gebruiken. Laat een lichtje aan of zet een halfgevuld glas drinken op tafel. 

Ook kan je bij vakantie vragen of de buren de post voor je binnenhalen en af en toe een lichtje aandoen, zodat inbrekers bij observatie denken dat er tóch iemand thuis is. Tot slot kan je een sticker op het raam doen met: ‘hier waakt de hond’ of een buitenlampje met bewegingsdetector.

De risicoanalyse, risicoklasse en de systeemomschrijving worden gemaakt door middel van een risicoklassenindeling, het inbraakrisico en welke preventiemaatregelen er moeten worden getroffen en in welke zwaarte.

Alarm kosten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Prijzen vergelijken beveiligingsplan nodig?

Wil je een erkende installateur inhuren om je alarminstallatie aan te leggen? Vraag via onderstaand formulier dan gratis en geheel vrijblijvend offertes op.

Vul het formulier in en je ontvangt zo snel mogelijk offertes van erkende installatiebedrijven bij jou uit de regio. Je zit nergens aan vast, maar je kan nu wel een keuze maken tussen diverse erkende installatiebedrijven.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 30 minuten geleden een offerte aangevraagd.X