Risicoklassen alarminstallatie | Ikknapmijnhuisop.nl

Risicoklassen alarminstallatie

risicoklasse alarminstallaties

Bij de aanschaf van een alarminstallatie, kies je vaak om het systeem te laten installeren door een erkend installatiebedrijf. 

Een erkend bedrijf maakt eerst een beveiligingsplan en schaalt je installatie ook in een risicoklasse in.

Welke risicoklasse geschikt is voor jouw huis, kunnen deze bedrijven bepalen. Wil je meer informatie over ‘risicoklassen alarminstallatie’? Lees dan onderstaand artikel.

Alarm kosten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Risicoklassen alarminstallatie

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat het bedrijf dat je alarminstallatie aanlegt, NCP of BORG gecertificeerd is. Na de installatie door een erkend bedrijf, overhandigen ze je een NCP opleveringsbewijs.

Dit bewijs kan je opsturen naar de verzekering, zodat je eventueel in aanmerking komt voor korting op je inboedelverzekering.

Wil je meer weten over de eisen van de verzekeraar? Lees dan eisen verzekeraar alarminstallatie. Er zijn drie deelgebieden die klassen van alarminstallaties indelen.

Onder andere het soort huis, de grootte van het huis en het inbraakrisico bepalen de risicoklasse waar je huis ingeschaald gaat worden.

Hieronder leggen we de drie deelgebieden uit.

Deelgebied 1: dit deelgebied qua alarminstallaties geldt voor woningen uit risicoklasse 1 t/m 3 en installaties voor utiliteitsgebouwen in risicoklasse 1-2.

Deelgebied 2: dit deelgebied qua alarminstallaties geldt voor woningen uit risicoklasse 4 en installaties voor utiliteitsgebouwen 3-4.

Deelgebied 3: dit deelgebied qua alarminstallaties geldt voor woningen uit alle risicoklassen. Elke erkende installateur is specialist op één of meerdere deelgebieden. Elk deelgebied levert een ander certificaat op voor de verzekering. Een erkend bedrijf dat specialist is op deelgebied 2, moet eerst specialist zijn op deelgebied 1 en deelgebied 3.

Erkende installateur

Een erkende bedrijf is te herkennen aan een BORG of NCP certificaat. Laat een bedrijf je alarminstallatie installeren die erkend en gecertificeerd is. Zij maken een beveiligingsplan voordat ze beginnen met de installatie.

Een BORG NCP erkend bedrijf geeft na de installatie van je alarmsysteem een NCP-opleveringsbewijs af. Dit bewijs geldt voor garantie van 5 jaar en geeft ook elk jaar recht op een preventieve onderhoudscheck.

Ook kun je met die BORG certificaat bij sommige verzekeraars korting krijgen op je inboedelverzekering.

Alarm kosten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Prijzen vergelijken risicoklassen alarminstallatie

Wil je je alarminstallatie aan laten leggen door een erkend bedrijf? Vraag dan eerst offertes op bij diverse erkende installatiebedrijven uit de regio.

Erkende bedrijven stellen van tevoren ook een beveiligingsplan op en geven na de installatie een NCP opleveringsbewijs af. Zo kan je korting krijgen op je inboedelverzekering bij bepaalde verzekeraars.

Vraag via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes op. Je zit nergens aan vast, maar je kunt wel een keuze maken voor een installatiebedrijf die deze klus kan uitvoeren.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 9 minuten geleden een offerte aangevraagd.X