Eisen alarminstallatie | Ikknapmijnhuisop.nl

Eisen alarminstallatie

eisen alarminstallaties

Het is belangrijk om je alarminstallatie zorgvuldig te laten installeren. Je kunt het zelf doen, maar installeer je het systeem niet goed, dan heb je kans dat de verzekering je geen schadevergoeding uitkeert bij een inbraak.

Ook als je niet in het bezit bent van een certificaat voor je alarminstallatie, loop je de kans dat je geen geld uitgekeerd krijgt van de verzekering bij een inbraak.

Aan te raden is om je alarminstallatie aan te laten leggen door een erkend alarminstallatiebedrijf.

Alarm kosten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Maar wat voor eisen zijn belangrijk voor een alarmsysteem en wat zijn de vele mogelijkheden? Lees hiervoor het onderstaande artikel ‘eisen alarminstallatie’ hieronder. 

Eisen alarminstallatie

Er zitten niet veel ‘echte eisen’ aan een alarmsysteem. Wel moet een alarmsysteem gecertificeerd zijn volgens het BORG certificaat om korting te kunnen krijgen op je inboedelverzekering en om te zorgen dat de verzekering geld uitkeert na een inbraak.

Dit certificaat wordt geleverd door erkende BORG NCP installateurs. Weet je niet zo goed wat dit inhoudt, lees dan dit artikel voor meer informatie eisen verzekeraars alarminstallaties. Wel heb je veel verschillende soorten en opties voor een alarmsysteem.

Bij goedkope alarminstallaties zonder een abonnement geeft het alarm een sirene of flitslicht, waarbij je omgeving of jij zelf moet gaan kijken. Heb je een duurdere alarminstallatie, dan kunnen videobeelden direct doorgestuurd worden naar je telefoon en wordt de meldkamer op dat moment gewaarschuwd.

Tegenwoordig zijn er heel veel opties die je kunt kopen voor je alarminstallatie. Verschillende bewegingsdetectoren; infrarood, glasbreuk, straaldetectie, een brand-, koolmonoxide en een lekkage alarm, een abonnement zodat je bent aangesloten op een virtuele meldkamer bij een inbraakpoging, een app waarmee je overal ter wereld je huis in de gaten kunt houden, een jaarlijkse onderhoudscheck, een beveiligingsdienst met videoverbinding wereldwijd en ga zo maar door.

Je kunt er ook voor kiezen om een abonnement te nemen waarbij een medewerker van de meldkamer bij alarm direct naar je huis gaat, ongeacht of het een echte- of valse melding is.

Hier moet je uiteraard extra geld voor betalen. Zo’n bezoek kan rond de 65 euro kosten. Wil je meer weten over de kosten voor een alarmsysteem? Kijk dan bij het artikel alarminstallatie kosten.

Prijzen vergelijken eisen alarminstallatie

Weet je niet precies wat voor alarmsysteem je wilt hebben of welk bedrijf het alarmsysteem het beste aan kan leggen? Vraag dan via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes op van diverse erkende installatiebedrijven bij jou uit de regio.

Zij kunnen je ook adviseren welk systeem geschikt is voor jouw huis en een beveiligingsplan opstellen. Vul onderstaand formulier in en je ontvangt offertes. Je zit nergens aan vast, maar ontvangt wel prijsindicaties. 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 36 minuten geleden een offerte aangevraagd.X