Installatiebedrijf nodig? Vergelijk prijzen!

Installatiebedrijf

installatiebedrijf

Bij een verbouwing of het opknappen van je huis Kan je veel hebben aan een installatiebedrijf. Samenwerken met een erkend installatiebedrijf kan zeer voordelig uitpakken. Een installatiebedrijf is een bedrijf dat verschillende technieken beheerst en kan aanbieden.

Installatiebedrijf

Een installatie bedrijf is een bedrijf dat beschikt over voldoende vakbekwaamheid in de volgende vakgebieden: Gasinstallaties, waterinstallaties, elektrotechnische installaties, centrale verwarmingsinstallaties, luchtbehandeling installaties, rioleringsinstallaties, warmtepompinstallaties en (metalen) dakbedekking. Dit is een breed scala aan diensten die het bedrijf kan aanbieden, maar het is dan ook niet voor niets een installatiebedrijf. 

Behalve de bovengenoemde vakgebieden bieden ze vaak nog meer aan of werken samen met betrouwbare bouw partners of klusjesmannen, zodat ze elke klus kunnen uitvoeren. Wanneer je een huis opknapt of bouwt komt er altijd wel een installatiebedrijf aan te pas als het gaat om de cv- en gasinstallatie in huis of het plaatsen van een meterkast.

Loodgieter of elektricien 

De meest bekende vakmensen die bij een installatiebedrijf werken zijn de loodgieters en de elektriciëns. Een loodgieter kan het leidingwerk in huis in goede banen leiden, het rioleringswerk aanpakken, dakwerkzaamheden uitvoeren en de cv installatie regelen. Kortom voor alles wat moet worden aangesloten op gas, water en lucht is vaak het pakkie aan van de loodgieter. Bijvoorbeeld een Badkamer verbouwen

De electricien daarentegen regelt al het elektrawerk in huis. Van het aansluiten van de meterkast en groepenkasten plaatsen tot het trekken van elektradraad naar de juiste punten. De electricien heeft verstand van al het elektrawerk in huis en kan samen met jou kijken naar passende oplossingen voor het electriciteitsnetwerk in huis.

Een goede loodgieter of electricien kan waarschijnlijk veel meer dan alleen wat ie zou moeten kunnen binnen het eigen vakgebied. Voor klein timmer, tegel, vloeren, badkamer en kozijnwerk draaien ze hun handen vaak niet om. Bij een installatiebedrijf kan je met alles in en rondom het huis terecht. Vergelijk door op de volgende links te klikken cv installateur prijzen 

Hoe vind ik het juiste installatiebedrijf?

Een goed installatie bedrijf is niet moeilijk te vinden. Vraag in je omgeving of mensen al ervaringen hebben met bepaalde installatie bedrijven uit de regio.  Wanneer je met een installatiebedrijf in gesprek gaat zorg dan dat ze zijn aangesloten bij een organisatie die een soort keurmerk aanvoert. Een bekend keermerk is SEI Stichting Erkenning Installatiebedrijven

(Een installatiebedrijf dat in aanmerking wil komen voor een SEI-erkenning moet ten minste één vakbekwaam persoon fulltime in dienst hebben. Deze man of vrouw – de eigenaar of een medewerker – moet minimaal één relevant vakdiploma in bezit hebben voor een van de vakdisciplines. Tevens geeft de SEI de Waterbladen uit waarmee de erkende watertechnische installateur zijn kennis up-to-date moet houden. Het gaat daarbij vaak om actuele informatie over bijvoorbeeld terugstroombeveiliging of legionellapreventie. bron: SEI)

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 36 minuten geleden een offerte aangevraagd.X