Whitewash houten vloer | Ikknapmijnhuisop.nl

Whitewash houten vloer

hoe maak je een whitewash vloer

Kom je wel eens vaker bij een stel vrienden thuis en ben je dan altijd jaloers op hun mooie, whitewash houten vloer? De white wash houten vloer is uiterst populair geworden in de afgelopen jaren en het is dan ook niet gek dat je zelf ook zo een mooie vloer wilt. Wist je trouwens dat je dit relatief eenvoudig zelf kunt doen?

De vloeren krijgen namelijk dit unieke effect door het aanbrengen van een vloerolie met witpigment. Een ander voordeel van het zelf doen is dat dit al heel voordelig kan, je hebt namelijk maar enkele materialen nodig en kunt bovendien het gehele karwei eenvoudig in je uppie doen. Hieronder leggen we uit hoe je dit white wash effect kunt bereiken.

Liever je whitewash vloeren klus uitbesteden? Vergelijk eenvoudig de beste deals van vloeren bedrijven uit je regio (gratis & vrijblijvend)

Vergelijk Gratis Vloerspecialisten
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit de regio!

De houten vloer voorbereiden

Ga eerst gronding na of er nog sprake is van oneffenheden in de vloer. Mocht dit zo zijn, dan kun je het beste eerst een schuurmachine gebruiken om de vloer te schuren. In alle andere gevallen kun je je houten vloer schuren met schuurpapier om deze goed glad te krijgen.

Daarnaast wil je natuurlijk ook weten wat het mooiste pigment is voor je eigen vloer. Om hierachter te komen kun je naar een speciaalzaak gaan en wat testhoutjes meenemen. De medewerker kan je dan een aantal verschillende tinten van olie op de houtjes doen, zodat jij gemakkelijk thuis kunt bepalen welke je het liefste hebt. Je kunt een witter effect krijgen door meer witpigment toe te voegen aan de vloerolie. Heb je eenmaal gekozen, dan kun je beginnen met je vloer.

Je houten vloer met whitewash behandelen

Nu je de juiste tint voor je vloeren hebt gekozen, kan het verven beginnen. Om de olie aan te brengen op de vloer kun je een kwast of een verfroller gebruiken. Breng voldoende olie op je kwast aan en begin dan in de lengterichting met het verven van je vloer. Zorg ervoor dat je de olie goed uitstrijkt en probeer ook zo snel mogelijk te verven. Is eenmaal de gehele vloer geverfd met white wash olie voor houten vloeren, dan moet je hierna eerst wachten tot de vloer helemaal droog is.

Op de verpakking van de olie staat meestal aangegeven hoe lang het duurt totdat de vloer droog is. Pas wanneer de vloer helemaal gedroogd is, moet je weer een nieuwe laag aanbrengen. Hoe vaak je dit doet is afhankelijk van je eigen voorkeur. De diepte van het wit wordt namelijk elke keer sterker wanneer je een nieuwe laag aanbrengt. Wil je het dus diep wit, breng dan zo mogelijk drie of vier lagen aan.

Zoals je ziet is het niet heel erg moeilijk om hetzelfde mooie white wash effect te krijgen op je vloeren, als bij je vrienden in huis. Door het zelf te doen kun je bovendien helemaal zelf bepalen hoe je vloer eruit komt te zien. Hou er wel rekening mee dat wanneer je een foutje maakt, dit niet gemakkelijk te herstellen is. In dit geval kun je de plank waar het omgaat nogmaals helemaal schuren en dan de olie opnieuw aanbrengen.

Je vloer laten behandelen 

Zeker weten dat alles goed gaat, en of een vloer krijgen die zo goed als nieuw is? Laat dan een professioneel bedrijf je houten vloer schuren en in de whitewash zetten. Het resultaat is verbluffend en de kosten van deze klus vallen best mee.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 18 minuten geleden een offerte aangevraagd.X