Onderhoud houten vloer | onderhoud houten vloer kosten | Tips en Info

Onderhoud houten vloer

Onderhoud houten vloer. De houten vloer onderhouden is een veelvoorkomende klus voor mensen die hun huis opknappen, huis verbouwen of een huis renoveren. Van alle dingen in huis wordt eigenlijk de vloer wel het meeste gebruikt. Logischerwijs zal het zo zijn dat de vloer slijtage verschijnselen krijgt.

Met name op de plekken waar de vloer het meest intensief wordt gebruikt (de loop paden rondom meubels en vloerkleden) zal je zien dat de vloer er minder mooi gaat uitzien.

Natuurlijk is het zo dat een houten vloer mag leven zoals dat wordt genoemd maar wanneer het onderhoud van de houten vloer wordt verzaakt komt er een punt waarop de vloer niet meer te herstellen is. In het onderstaande artikel geven we wat tips en informatie over onderhoud houten vloer voor verschillende vloer soorten.

Vraag gratis en vrijblijvend informatie en de scherpste vloeren onderhoud prijzen op van diverse bedrijven uit de regio via onze site.

Vergelijk Gratis Vloerspecialisten
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit de regio!

Onderhoud houten vloer – massieve parket vloer

De slijtage van een houten vloer komt veelal door zand en vuil dat gaat schuren over de top- en beschermlaag van de houten vloer. Een houten vloer moet dus (eigenlijk net als elke andere vloer in huis) regelmatig aangeveegd worden of worden gestofzuigd. Door de houten vloer regelmatig schoon te maken zorg je ervoor dat de toplaag van de vloer minder snel slijt.

Wanneer er vlekken of krassen in de parketvloer zitten zijn deze meestal bij te werken met een speciale parket was of parket olie. Door gebruik te maken van deze onderhandse middelen worden de slijtageplekken minder zichtbaar en weer van een (tijdelijke) beschermlaag voorzien.

Wanneer de houten parket vloer veel slijtageplekken vertoont is dit vaak wel een teken voor een nieuwe toplaag of beschermlaag. Het is goed om als je dit zelf wil doen je goed te laten informeren door een specialist (en eventueel het bedrijf bij de vloer hebt aangeschaft of degene die de vloer heeft gelegd). Meestal hoeft een massief houten vloer niet geschuurd worden de vloer wordt namelijk gereinigd met speciaal materiaal om vervolgens een nieuwe olie of was aan te brengen.

Groot onderhoud van de houten vloer besteden de meeste mensen uit. Dit scheelt je veel tijd en je weet zeker dat je vloer er even tegenaan kan. Vraag door op de volgende link te klikken en je gegevens in te vullen, gratis en vrijblijvend bij diverse bedrijven in de regio een offerte aan voor het onderhoud van je parketvloer: Onderhoud houten vloer offerte

Onderhoud houten vloer – Lamelparket

Het onderhoud van lamelparket is eigenlijk zeer eenvoudig. Alleen een paar keer per week stofzuigen en dweilen met een daarvoor bestemd lamelparket onderhouds product is al voldoende.

Lamelparket is een pakket soort dat uit meerder lagen bestaat, vanwege wisselende luchtvochtigheid en temperatuur in de huiskamer komt het vaak voor dat er  scheurtjes ontstaan in de toplaag van het lamelparket. De toplaag van lamelparket kan meestal wel tot twee keer toe geschuurd worden (uitgaande van toplaag van 3-5 mm). Het schuren van een lamelparketvloer is trouwens iets wat je beter kunt laten uitvoeren door de specialist.

Vraag door op de volgende link te klikken en je gegevens in te vullen, gratis en vrijblijvend bij diverse bedrijven in de regio een offerte aan voor het onderhoud van je parketvloer: Onderhoud houten vloer offerte

Onderhoud houten vloer – Laminaat

Wanneer je laminaat vloer dof is geworden door slijtage, kun je het beste de laminaat vloer met een (glans) reiniger bewerken. Wanneer je gebruik maakt van een glans reiniger zal je zien dat de vloer weer zijn glans zal terug krijgen.

Wanneer het laminaat na het schoonmaken niet mooi opdroogt, kun je proberen de laminaat vloer nog een keer schoon te maken met een mix van water en een van de volgende producten: (schoonmaak)azijn, autowasmiddel of glansspoel middel voor de vaatwasmachine. Deze schoonmaak producten zijn behalve in elk huishouden voorradig ook voordelig en vaak minstens zo effectief als een professioneel reinigingsmiddel. (trouwens voor het onderhoud en schoonmaken van laminaat kan je beter geen ammonia, chloor of schuurmiddel gebruiken)

Wanneer je last hebt van zichtbare voetafdrukken na het reinigen van de laminaat vloer, kan dit het gevolg zijn van een te vet reinigingsmiddel wat je gebruikt behalve dat dit een van de meest voorkomende reden is is ook mogelijk dat je gewoon te veel reinigingsmiddel gebruikt hebt.

Zwarte strepen of andere hardnekkige vlekken op je laminaat kan je doorgaans ook wegwerken met een nagellak remover, spiritus of wasbenzine. Wanneer het oppervlak gereinigd hebt is het goed om het af te nemen met een vochtige doek.

Let op: Probeer alle onderhoudsproducten altijd eerst op een klein stukje vloer uit wat niet echt in het zicht zit. Mocht er namelijk zo zijn dat de vloer er niet goed op reageert dan is maar een klein stukje van de vloer beschadigd en niet de hele vloer.

Lees meer over het onderhoud van een houten vloer in deel 2 van dit artikel: onderhoud houten vloeren 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 28 minuten geleden een offerte aangevraagd.X