Trap opknappen

Trap opknappen

trap oknappen

Een trap opknappen is iets wat veel mensen doen wanneer ze besluiten het huis te renoveren of op te knappen.

Natuurlijk kan je ook alleen de trap opknappen in plaats van meteen het hele huis aan te pakken.

Trap opknappen:

Op deze site staan een aantal tips en belangrijke informatie over een trap opknappen. Kijk eens rustig rond en vraag indien nodig gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen op bij verschillende trapspecialisten uit de regio.

Traprenovatie prijzen vergelijken?
Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Trap opnieuw bekleden:

Je begint eerst met vloerbedekking trap verwijderen. Vastgelijmde Vloerbedekking verwijderen van een trap is een hele klus. Om een trap met vloerbedekking echt goed op te knappen moet alle vloerbedekking en lijmresten verwijderd worden.

Zorg dat je zorgvuldig te werk gaat en schuur de traptreden goed na zodat deze goed voorbereid is voor de nieuwe bekleding, ombouw of het schilderwerk lees ook: Trap schuren

Trap schilderen:

Wanneer de trap een nieuwe schilderbeurt kan gebruiken ga je alsvolgt aan de slag: Verwijder eerst de bestaande verflaag of schuur het licht op. Vervolgens ontvet je het te schilderen oppervlak met een reiniger. Laat het drogen en je kan beginnen met de trap schilderen.

Voor het schilderen van een trap gebruik kan je het beste acrylverf gebruiken of twee componenten verf. Een slimme tip bij het schilderen van de trap is dat wanneer je hem moet gebruiken tijdens het drogen van de trap je de treden het beste om en om kan schilderen. Zo kan je de trap gewoon blijven gebruiken.

Om snelle slijtage van de trap te voorkomen gebruik je een extra laklaag op de treden. De extra laklaag zorgt voor voldoende bescherming.

Trap opknappen met halve maantjes:

Een van de snelste manieren om bijvoorbeeld slijtageplekken op de trap te maskeren en een trap een totaal andere look te geven is het gebruik van halve trapmaantjes.

Halve trapmaantjes zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende designs en te koop in een woninginrichting winkel of bouwmarkt. Ze zijn gemakkelijk te bevestigen door ze te plakken met bijgeleverde plakstrips of lijm.

Trap opknappen met laminaat:

Een trap bekleden met laminaat bestaat uit verschillende stappen. Als eerste bekijk je hoeveel treden je nodig hebt. Je telt dan het aantal rechte treden en het aantal treden met een draai. Vervolgens bekijk je hoeveel stootborden je nodig hebt.

Nu kies je het soort overzettreden je kan kiezen uit eiken overzettreden of laminaat overzettreden. Een trap bekleden met laminaat is een klus die de betere klusser zelf kan klaren.

Wanneer je niet erg handig bent denk er dan goed over na om het eventueel uit handen te geven (dit is waarschijnlijk nog goedkoper ook en je hebt een super resultaat). Een trap bekleden met laminaat is een precieze klus waar je geduld soms op de proef wordt gesteld.

Trap opknappen kosten:

Zoals je ziet, is een trap bekleden met laminaat niet zomaar iets voor de gemiddelde klusser. Vandaar dat veel mensen en klussers dit toch liever uit handen geven. 

Door het onderstaand formulier in te vullen kan je informatie en prijzen van verschillende bedrijven die een trap bekleden vergelijken en er je voordeel meedoen. Traprenovatie kosten vallen trouwens best wel mee 

Prijzen vergelijken is gratis en vrijblijvend en je kunt er tot 40% mee besparen. Vul dus meteen het onderstaande formulier in en ontvang meteen bericht.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 19 minuten geleden een offerte aangevraagd.X