Glazen trap | Ikknapmijnhuisop.nl

Glazen trap

glazen trap

Het komt niet vaak voor dat mensen kiezen voor een glazen trap, maar wel steeds meer. Vandaar dat we er een artikel aan wijden.

We geven je hier meer informatie over een glazen trap en de toepassingen ervan.

Glazen trap:

Het woord omschrijft het al, het hoofdbestanddeel van een glazen trap is glas. Glas is een duurzaam en sterk materiaal, vandaar dat de toepassing van glas voor een trap goed gaat.

Een mooie trap is echt een blikvanger in huis of bedrijf. Misschien heb je de indrukwekkende glazen trap bij de Appel-store in Amsterdam al weleens gezien. Hier zie je meteen wat er mogelijk is met een trap van glas. (http://www.vanrossumbv.nl/projecten/apple-store/).

Waar je wel mee op moet letten als het gaat om een glazen trap is krassen. Als je maar vaak genoeg over het glas loopt met bijvoorbeeld stof of zandkorrels onder je sokken of schoenen ontstaan er beschadigingen.

In het begin vallen deze krasjes niet zo op, maar op termijn ga je dat wel goed zien. In plaats van helder glas worden de plekken waar het meest wordt gelopen wat matter en troebeler.

De voordelen van een glazen trap:

Een groot voordeel van het plaatsen van een glazen trap in huis is dat de trap veel licht doorlaat en een ruimte optisch kan vergroten.

Behalve het doorlaten van licht kan je ook een soort van door de trap heen kijken omdat hij doorzichtig is. (leuk voor mensen met hoogtevrees:)

Een glazen trap in huis staat vaak stak en trendy en heeft een koele uitstraling. Uiteraard moet je hier wel van houden. Een glazen trap zie je in de wat traditionelere woningen niet vaak terug, maar kan wel zorgen voor een verrassend effect.

De nadelen van een glazen trap:

De treden trap kunnen wat glad zijn. Een goede manier om dit op te lossen is de treden te voorzien van een folie of te bewerken. Hierdoor is de trap wel vaak minder transparant.

De trap kan wat onveilig aanvoelen voor sommige mensen. Denk aan mensen met hoogtevrees of mensen met angst om te vallen.

De prijs, over het algemeen zijn glazen trappen wat duurder dan een standaard trap van hout die beschilderd is of bedekt is  laminaat.

Wat kost een glazen trap?

Zoals gezegd is een trap van glas trap duurder dan eenzelfde variant van hout. Toch is het zeker mogelijk om een redelijk betaalbare variant te kopen die niet veel afwijkt van de prijs van een houten trap.

Gemiddeld liggen glazen trap prijzen tussen de € 7.000,- en € 15.500,- Dit is een totaal prijs inclusief alles (meten, ontwerpen en plaatsen van de glazen trap). 

Benieuwd naar de prijzen van een glazen trap?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden in jouw situatie of gewoon prijzen van een glazen trap vergelijken bij bedrijven uit de regio? Vul dan het onderstaande formulier in of lees meer over traprenovatie

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 27 minuten geleden een offerte aangevraagd.X