Serre kosten | Ikknapmijnhuisop.nl

Serre kosten

Een serre is een uitbouw die voornamelijk uit glas bestaat. Met een serre kan je gemakkelijk het woonoppervlak van je huiskamer vergroten. Steeds meer mensen willen binnen en buiten laten overlopen, een serre is hier een goedkope en slimme oplossing voor. 

In dit artikel gaan we onder andere in op deze onderwerpen:

  • soorten serres
  • serre materiaal
  • serre kosten

Soorten serres:

Een serre is een verzamelnaam geworden voor een uitbouw van kozijnen en glas. Vroeger was een serre meer een aparte ruimte in de tuin. Tegenwoordig wordt de serre veelal gebruikt om de leefruimte in huis te vergroten.

Er zijn veel verschillende soorten serres te maken of kopen. De mogelijkheden zijn echt oneindig en er is voor bijna elke situatie een oplossing. Serres worden meestal opgebouwd uit kozijnen met glas. Het voordeel van het gebruik van glas is voornamelijk lichtinval, maar ook de prijs.

De meest gekozen soort serre is eigenlijk een soort luivel, maar dan met de voorkant gesloten. Door te kiezen voor stevige profielen en isolerend dubbel-glas houdt je in de winter de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten.

Doordat een serre eigenlijk veelal is opgebouwd uit kozijnen, is een serre te maken in elke maat en vorm. Om alle serre soorten te bespreken die van toepassing zijn op jouw situatie raden we je een adviesgesprek aan. Via onze site kan je gemakkelijk kozijnen prijzen vergelijken en gratis meer informatie opvragen.

Serre materiaal:

De meeste serres worden gemaakt van kozijnen en glas. Voor het glas wordt vaak dubbel-glas gebruikt vanwege haar isolerende eigenschappen. Behalve dubbel-glas wordt het glas ook vaak bewerkt met een beschermende laag tegen de zon als het gaat om het dak, en extra beveiligd glas voor de wanden.

De kozijnen kunnen gemaakt worden van traditioneel hout, aluminium of kunststof. De laatste twee hebben de voorkeur als materiaal voor een serre. Aluminium en kunststof zijn te verkrijgen in alle kleuren, maar wit en groen of een combinatie hiervan wordt het meest gekozen.

Het voordeel van aluminium en kunststof kozijnen is vooral dat je het niet hoeft te onderhouden en te schilderen. Verder zijn de constructies voor een serre stevig en isolerend.

Een nadeel zou de aanschaf kunne zijn, deze ligt hoger dan hout. Op de langere termijn verdien je de investering wel terug omdat je de serre niet hoeft te schilderen.

Serre kosten:

De prijzen van een serre lopen erg uiteen. Dit komt voornamelijk door de ontelbare mogelijkheden. We proberen je via de onderstaande standaard prijzen toch een goed beeld te geven van serre kosten. In ieder geval kost een basis serre ongeveer €750 per vierkante meter. Door verschillende serre bedrijven te vergelijken kan er nog flink worden bespaard op serre kosten.

  • Kosten serre van 3 bij 6 meter komt dan neer op €13.500
  • Kosten serre van 2 bij 6 meter komt dan neer op €9.000
  • Kosten serre van 3 bij 5 meter komt dan neer op €11.250
  • Kosten serre van 2 bij 5 meter komt dan neer op €7.500

De serres van bovengenoemde afmetingen zijn vaak vergunningsrij te plaatsen, maar dit wil niet zeggen dat dit in jouw geval zo is. Het is per gemeente verschillend namelijk. Om er zeker van te zijn kan je een afspreek maken met een serre bedrijf uit de regio om dit te bespreken.

met een aanbouw va deze afmetingen is dit ok het geval in dit artikel meer over een aanbouw en de prijzen er van.

Serre prijzen vergelijken: 

Via onze site geven we je de mogelijkheid om gratis prijzen te vergelijken en informatie op te vragen. Vergelijken bespaart tot wel 40% dus dat is nooit verkeerd. Of je op de aanbieding in wilt gaan bepaal je zelf. Het is namelijk geheel vrijblijvend.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 14 minuten geleden een offerte aangevraagd.X