Whirlpool aanschaffen

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een whirlpool?

whirlpool aanschaffen tips

Ten eerste is het bij de aanschaf van een whirlpool belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een whirlpool met lucht-jets of met water-jets of een combinatie daarvan. Waterstralen kan men sturen en daarom zitten deze altijd aan de zijkant van de whirlpool. Omdat de luchtstralen niet te sturen zijn zitten de luchtjets altijd op de bodem van het ligbad.

Een whirlpool met een luchtsysteem geeft een relax effect omdat de zachte bubbels langs de huid en het lichaam kriebelen. Een ligbad met water-jets, oftewel Hydro-massage stralen, geeft een heerlijke massage en stimuleert de huid. Wil je van beide effecten kunnen genieten dan biedt een combinatie een goede oplossing. Een prettige combinatie is een voet- en rugmassage met daarnaast aan elke zijkant nog 3 water-jets. Dit alles gecombineerd met een 8-tal luchtjets geeft een ultieme ontspanning.

Het voordeel van lucht-jets is dat deze bijna geen onderhoud nodig hebben, dat komt omdat er geen water door de leidingen stroomt. Water-jets daarentegen hebben wat meer onderhoud nodig. Omdat men hier altijd te maken heeft met huidvetten, shampoos en olie die in het water komen en vervolgens door de leidingen stromen. Er blijft altijd wat achter in de leidingen dus moet men deze af en toe reinigen met speciale whirlpool reinigingstabletten. Kortom, bij water-jets is het effect groter, maar het onderhoud ook. Lucht-jets zijn meer voor fun en behoeven duidelijk weinig onderhoud.

Bij het aanschaffen van een whirlpool adviseren wij altijd om meteen een aantal losse jets bij te bestellen. Omdat er in de loop van de jaren wel kalkaanslag kan ontstaan op de jets kan men deze over 6 of 7 jaar vervangen zonder dat er een kans bestaat dat de losse onderdelen niet meer leverbaar zijn. Uiteraard komt er bij een whirlpool ook een stuk techniek kijken. Hiervoor geldt dat het slim is om een whirlpool van een Nederlandse fabrikant te kiezen. Op die manier is er altijd, mochten er zich onverhoopt toch problemen voordoen, een monteur beschikbaar met de juiste kennis.

Whirpool Prijzen vergelijken

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend verschillende whirlpool offertes aan. Of het nu gaat om een totaal nieuwe whirlpool of een bestaande repareren er zit altijd wel een passende offerte bij.

Trouwens, bij het aanvragen van een offerte verplicht je, je tot niets. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de badkamer klus uitbesteden.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 30 minuten geleden een offerte aangevraagd.X