Werken met asbest | Ikknapmijnhuisop.nl

Werken met asbest

werken met asbest

Over werken met asbest kunnen we kort zijn. Treft u niet de juiste veiligheidsmaatregelen, dan kan asbest levensgevaarlijk voor de gezondheid zijn. Asbest is een verzamelnaam voor een dosis mineralen die in de natuur voorkomen.

Asbest is als stof zijnde onverwoestbaar, maar er is uit onderzoek gebleken dat blootstelling aan ontsnapte asbestvezels op termijn levensgevaarlijk kan zijn.

De gevolgen van asbest, na blootstelling aan de schadelijke vezels, kan zich openbare na 10-40 jaar. Op het moment zelf merkt u dus helemaal niets. Gaat u daarom zeer voorzichtig te werk tijdens het verwijderen en afvoeren van asbest of besteedt het slopen en saneren uit aan een specialistisch bedrijf.

Aangezien asbest er in vele vormen en maten is, is het moeilijk aan te geven hoe asbest te herkennen is. Voor een aantal voorbeelden, kunt u het artikel ‘asbest herkennen‘ lezen. Wij raden u aan om bij twijfel een asbestanalyse uit te laten voeren door een professioneel bedrijf.

Werken met asbest voorzorgsmaatregelen werkgever

Werken met asbest blijft gevaarlijk, maar werkgevers kunnen diverse voorzorgsmaatregelen treffen om te zorgen dat hun werknemers minder risico’s lopen om met schadelijke asbestdeeltjes in aanraking te komen. Onder andere de hoeveelheid asbest op de betreffende locatie laten meten, een asbestanalyse afnemen, het opstellen van een werkplan, het aanbieden van veiligheidskleding, waaronder professionele mondkapjes, beschermingsmiddelen en een professionele opleiding op het gebied van ‘werken met asbest’.

Werknemers moeten ervoor zorgen dat ze de kledingvoorschriften en veiligheidsvoorschriften goed opvolgen, de kleding alleen op de betreffende locatie dragen en goed laten reinigen. Als de kleding niet goed wordt gereinigd en ook op andere locaties wordt gebruikt, kunnen de schadelijke deeltjes alsnog worden verspreid. Het werken met asbest blijft een risico, dus het is aan te raden om niet laks om te gaan met de voorschriften en deze zeer precies op te volgen.

Werken met asbest prijzen vergelijken

Wilt u uw asbestklus uitbesteden aan een professioneel bedrijf? Vul dan onderstaand formulier in, zodat wij gratis en vrijblijvend bedrijven uit de regio de mogelijkheid bieden om een offerte op te maken. U bent tot niets verplicht, maar wij halen onze voldoening uit tevreden klanten die voor de scherpste prijs een klus kunnen laten uitbesteden. Daarom helpen wij u hier graag bij! Uiteindelijk kan het opvragen van offertes tot wel 30% a 40% op de totale prijs schelen. Mogen wij uw eerste stap zetten?

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 36 minuten geleden een offerte aangevraagd.X