Asbest verwijderen particulier | Ikknapmijnhuisop.nl

Asbest verwijderen particulier

Asbest verwijderen particulier

Stel, je wilt het een en ander laten verbouwen aan je woning. Wellicht ga je dit zelf doen of geef je er de voorkeur aan een bedrijf of aannemer hiervoor in te schakelen. Later blijkt echter dat het materiaal dat gesloopt moet worden asbest bevat.

Asbest werd vooral vroeger veel gebruikt met bouwen, gezien het sterk is, maar toch licht en zeer flexibel. Daarbij zorgt het voor perfecte isolatie. Echter, asbest is tevens erg schadelijk voor de gezondheid indien dit vrijkomt en wordt ingeademd. Je kunt asbest verwijderen particulier, maar dan moet je hiervoor speciaal materiaal aanschaffen of lenen van iemand indien mogelijk.

Let er wel op dat je het juiste materiaal gebruikt dat van goede kwaliteit is om de risico’s die het verwijderen van asbest met zich meebrengt zoveel mogelijk te beperken. Twijfel je of de materialen asbest bevatten? Schakel dan een gecertificeerd bedrijf in en lees voor meer informatie het artikel asbest herkennen.

Zelf asbest verwijderen

Kies je er dus voor zelf asbest particulier te verwijderen, dan moet je rekening houden met het verpakkingsmateriaal dat je nodig hebt, net als met het eventuele bouwmateriaal en bijvoorbeeld zaken als stofzuigerzakken. Om jezelf te beschermen kun je ook gebruikmaken van protectors en powerpacks.

Zorg ervoor dat de platen of het asbestmateriaal niet breekt of scheurt, zodat er zo min mogelijk schadelijke vezels vrij kunnen komen. Bij asbest verwijderen particulier moet je rekening houden met vele aspecten. Er moet (online) een sloopmelding worden gedaan, zodat de gemeente van de sloop op de hoogte is.

Ook het afstorten in de milieu straat van jouw gemeente kan kosten met zich meebrengen. Uiteindelijk zal je zien dat de kosten flink oplopen als je de asbest zelf wilt verwijderen en je ook nog eens het risico loopt om je gezondheid flink te schaden.

Prijzen vergelijken asbest verwijderen uitbesteden

Overweeg je toch om het verwijderen van je asbest alsnog uit te laten besteden? Gebruik dan onderstaand formulier om gratis een offerteaanvraag te plaatsen. Bedrijven kunnen op deze aanvraag reageren en je een offerte op maat toesturen.

Kies een gecertificeerd bedrijf welke direct een asbestmeting en inventarisatie kan doen. Zo loop je de minste kans op verkeerde verwijdering van asbest en blijvende gezondheidsschade. Dit kan je uiteindelijk een flinke kostenbesparing opleveren en je een hoop werk uit handen nemen.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 26 minuten geleden een offerte aangevraagd.X