Subsidie asbest verwijderen | Ikknapmijnhuisop.nl

Subsidie asbest verwijderen

Asbest verwijderen subsidie

U gaat een oude schuur slopen, waarvan u zeker weet dat deze asbest bevat. U wilt uiteraard veilig slopen en zorgen dat er geen schadelijke deeltjes in de lucht terecht komen. Asbest verwijderen of af laten voeren kan behoorlijk prijzig zijn. Zijn er voor particulieren en bedrijven mogelijkheden om hier subsidie voor te krijgen?

In onderstaand artikel leggen we de subsidieregels uit op het gebied van asbest. Wilt u de asbest zelf verwijderen? Zorgt u er dan voor dat u voorzichtig te werk gaat en goed op uw gezondheid let. Laat geen asbestplaten of asbestdelen scheuren of breken en zorg ervoor dat er geen schadelijke vezeldeeltjes ontsnappen. Wilt u meer informatie over asbest herkennen en het afvoeren van asbest? Lees dan het artikel asbest herkennen of asbest saneren.

Subsidie asbest verwijderen particulier en bedrijven

Particulieren kunnen, sowieso tot 2022, in aanmerking komen voor subsidie bij het verwijderen van asbest. Kanttekening hierbij is wel dat het te verwijderen oppervlakte groter dan 35m2 moet zijn en dakbeschot buiten deze regeling valt. Ook bedrijven, non-profitorganisaties en de overheid komt voor deze regel in aanmerking. De maximale subsidie is 4,50 per m2 tot een maximaal bedrag van 25.000 euro. Uw aanvraag moet worden ingediend binnen zes maanden na het verwijderen van de asbest. Indienen kan via de website www.rvo.nl.

Subsidie asbest verwijderen agrarische sector

Binnen de agrarische sector is de subsidieregeling op het verwijderen van asbest tot november 2016 van kracht. Deze regeling geldt binnen tien provincies. De kanttekening bij deze regeling is dat verwijderde asbestgedeelten vervangen moeten worden door zonnepanelen.

Minimaal 250 m2 moet worden verwijderd om voor de regeling in aanmerking te kunnen komen. Ook moet een gedetailleerde offerte kunnen worden overlegd, waaruit moet blijken dat u minimaal 5000 WP zonnepanelen wilt laten plaatsen.

Subsidie asbest verwijderen prijzen vergelijken

Wilt u asbest laten verwijderen door een specialistisch bedrijf? Laat ons dan voor u op zoek gaan. U vult het onderstaande webformulier in en wij zorgen ervoor dat gespecialiseerde bedrijven uit de regio u vrijblijvend een offerte toe kunnen sturen. Dit kan u uiteindelijk tot wel 40% op de offerteprijs schelen. U bent tot niets verplicht, het is gratis, maar we helpen u wel graag een stapje verder.

 [banner id=”139″]

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 28 minuten geleden een offerte aangevraagd.X