Asbest herkennen | Ikknapmijnhuisop.nl

Asbest herkennen

Asbest herkennen

Iedereen heeft wel eens over asbest en de gevaren van asbest gehoord of gelezen. Asbest is een stof die bestaat uit kleine vezels, welke schadelijk kunnen zijn bij inademing via de luchtwegen. Asbest wordt schadelijk als je onvoorbereid gaat slopen en asbestvezels ongemerkt vrijkomen tijdens het slopen.

Op dat moment merk je niets, maar kom je vaker in aanmerking met asbest dan kan dit zich na jaren gaan openbaren in de vorm van (ernstige) gezondheidsproblemen. Daarom kun je maar beter voorzichtig zijn en asbest het beste laten verwijderen door professionals en er niet zelf mee aan de slag gaan. Je wilt tenslotte je gezondheid niet in de waagschaal leggen. Asbest herkennen is behoorlijk lastig. Hieronder wordt meer informatie gegeven over het herkennen van asbest.

Asbest herkennen

Hoe herken je asbest? Dit is moeilijk te zeggen, aangezien asbest in vele verschillende soorten en vormen aanwezig kan zijn in (oude) materialen. Heb je oude vloerbedekking, een oude schuur of oude golfplaten van een afdakje wat gesloopt moet worden? Laat er dan eerst naar kijken door een gecertificeerd bedrijf.

Als je niet voldoende weet over de gevaren van asbest en asbest herkennen, ga er dan dus vooral niet zelf mee aan de slag! Je kunt verschillende analyses uit laten voeren door een gecertificeerd asbestbedrijf. Ga via Stichting Certificatie Asbest na of het bedrijf alle certificaten bezit om veilig te mogen werken met asbest.

Wil je zeker weten of er asbest in een onderdeel in/of rondom jouw huis aanwezig is, laat dan een laboratoriumtest doen. In het laboratorium kunnen laboranten nagaan of er asbestvezels aanwezig is. Ben je ook benieuwd naar de kosten van asbest verwijderen? Lees dan het artikel: kosten asbest verwijderen of asbest verwijderen particulieren.

Asbest herkennen prijzen vergelijken

Wil je graag laten onderzoeken of je schuur of woning asbest bevat? Vul dan onderstaand formulier in en wij zetten gratis en vrijblijvend je aanvraag uit bij gecertificeerde asbestbedrijven uit de regio. Deze bedrijven krijgen de mogelijk om op jouw aanvraag te reageren en je een offerte op maat aan te bieden.

Het enige wat je hierna nog hoeft te doen is een keuze te maken uit offertes, prijzen te vergelijken en een afspraak te maken met het bedrijf om de asbest veilig te komen verwijderen.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 38 minuten geleden een offerte aangevraagd.X