Radiator schilderen

hoe moet je een radiator schilderen Je radiator zit niet meer zo strak in de verf en je stoort je eraan. Het schilderen van een radiator vergt concentratie en zorgvuldigheid. Het is belangrijk om de radiator eerst goed te schilderen, zodat de nieuwe verf optimaal hecht. Je kunt de radiator vervolgens lakken of spuiten. Gebruik altijd hitte-bestendige verf, omdat de verf door de hitte anders kan gaan bladderen of verkleuren. Deze verf is in bouwmarkten en verfspeciaalzaken verkrijgbaar.

Wil je deze klus toch liever uitbesteden en wil je graag meer informatie over de kosten? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang direct gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen.

schilder prijzen vergelijken

Radiator schilderen voorbereiding

Voordat je begint met verven, is het altijd raadzaam om alles goed af te dekken met folie en zorgvuldig af te plakken. Maak de radiator hierna goed schoon met ammonia in water en schuur daarna de beschadigingen of roestplekken zorgvuldig weg en behandel ze met een metaalprimer. Ook kun je gaten of beschadigingen behandelen met plamuur, die geschikt is voor metaal. Schuur de radiator hierna nogmaals lichtjes op en maak de radiator weer schoon met ammonia. Laat dit even drogen en begin hierna met schilderen.

Spuiten of schilderen van de radiator:

Zorg bij radiator schilderen voor een klein rollertje en kwasten van verschillende groottes. Zo kan je overal goed bij en is het resultaat optimaal. Heb je de radiator geverfd, laat hem dan even drogen en bekijk na een paar uur of je nog een laag wilt aanbrengen voor een optimaal resultaat. Bij het spuiten van een radiator is het van groot belang, dat je de spuitbus niet te dichtbij houdt. Dit staat aangegeven op de gebruiksaanwijzing. Spuit de radiator niet in één keer onder de verf om druipers te voorkomen. Schuur de radiator tussen het verven of spuiten nogmaals lichtjes op, dit zorgt voor een nóg mooier resultaat. 

Opruimen na het schilderen of spuiten radiator:

Maak de ruimte na het schilderen meteen schoon. Trek de tape voorzichtig los en verwijder voorzichtig kleine verfrestjes. Zet de roller in een plastic zakje of aluminium folie, de kwast kun je schoonmaken met terpentine en hem vervolgens ook bewaren in een zakje of aluminiumfolie. Zie je de volgende dag nog een plekje, dan kan je dit eenvoudig bijwerken met de roller of het kwastje. Ga geen grote oppervlakten van de radiator opnieuw schilderen om kleurverschil te voorkomen.

Radiator schilderen of kiezen voor een ombouw:

Heb je geen zin om je radiator te schilderen, kies dan voor een mooie ombouw. Kijk voor meer informatie bij: Radiatorbekleding candoSentimo radiatorbekleding 

Extra advies en prijzen opvragen

Vind je het schilderen van je radiator zo’n rotklus dat je er zelf niet aan wilt beginnen laat ons dan gratis en vrijblijvend offertes voor je opvragen. Door onderstaand formulier in te vullen, heb je snel duidelijkheid en kan je de klus voor de juiste prijs uitbesteden.

Waarom prijzen vergelijken via ikknapmijnhuisop.nl? 

Verbouwen-vinkje Het is gratis en vrijblijvend

Verbouwen-vinkje Gemakkelijk prijzen vergelijken

Verbouwen-vinkje Tot 40% besparen

Verbouwen-vinkje Maak kans op een €50 ikea bon

Verbouwen-vinkje Je ontvangt meteen bericht!

Uw regio

Geef een reactie

Wil je reageren op dit artikel? Heb je een goede tip voor de bezoekers van ikknapmijnhuisop of heb je een vraag? Vul hieronder je reactie in!

Buitenkozijnen schilderen

Kozijnen prijzen vergelijken

Alle informatie en handige tips over het schilderen van je kozijnen lees je in dit artikel. Kozijnen schilderen

Je woning isoleren

dakkapel schuin dak

Alle informatie en handige tips over het woningisolatie en duurzaam wonen lees je in dit artikel. Je huis isoleren

ALG – Standaard Offertepagina

Tips bij verhuizen

Bespaar tot wel 40% door gratis informatie en prijzen opvragen bij de beste bedrijven uit je regio! Vergelijk prijzen!

(meer over)

verbouwen met bouwgarant vereniging Eigen huis
home