Radiator schilderen

hoe moet je een radiator schilderen Om een radiator op te knappen kun je het beste de radiator inspuiten met lak of de radiator schilderen. Omdat een radiator erg warm kan worden is het belangrijk dat de lak of verf waar je de radiator mee bewerkt tegen hitte kan waardoor hij niet gaat verkleuren of brokkelen.

Deze verf of lak is in veel bouwwinkels te vinden. Als je de radiator verft of inspuit met een verf wat niet hitte bestendig is dan kan hij na een tijd gaan verkleuren of barsten.

Vraag gratis en vrijblijvend schilderwerk informatie en prijzen van verschillende bedrijven in de regio op via deze site.

schilder prijzen vergelijken

Radiator schilderen voorbereiding

De voorbereiding van een radiator schilderen of radiator spuiten. Om verfspatten op de vloer of andere meubels in de kamer tegen te gaan is het handig om die af te dekken met afdekfolie.

Zorg ervoor dat je de radiator goed schoongemaakt hebt. Dit kun je doen met ammonia in een emmer water. Het is belangrijk om de radiator te controleren op roestplekken, als je dit niet doet en de nieuwe verf eroverheen schildert of spuit worden de roestplekken naar verloop van tijd weer zichtbaar. Je kunt de roestplekken behandelen met een staalborstel of schuurpapier en vervolgens met een metaalprimer.

Als er plekken met oneffenheden zijn kun je de plekken behandelen met plamuur. Dit plamuur moet wel geschikt zijn om op metaal gebruikt te kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat de radiator vetvrij en stofvrij is moet je de gehele radiator een klein beetje opschuren. Vervolgens maak je hem weer schoon met water en een beetje ammonia.

Het spuiten of verven van de radiator:

Na de voorbereidingen is de radiator klaar om geverfd of gespoten te worden. Als je de radiator gaat spuiten is het van belang om de spuitbus op een bepaalde afstand van de radiator te houden. Op de verpakking van de bus staat de precieze afstand aangegeven.

Door tussen het verven en spuiten de radiator telkens een klein beetje op te schuren hecht de verf sneller en krijg je een mooier resultaat.

Bij het spuiten van de radiator is het belangrijk om de radiator niet in één keer helemaal te spuiten, zo voorkom je druipers en heb je ook dan een mooier resultaat.

Opruimen na het spuiten of schilderen radiator:

Na het schilderen of spuiten van de radiator is het belangrijk om de ruimte waarin je hebt gewerkt meteen schoon te maken. Doordat de lak nog niet gedroogd is, is het makkelijker om alles schoon te maken. Let op dat je de tape gelijk eraf haalt zodat het niet droogt en de tape geen opgedroogd lak meeneemt.

Als je de radiator hebt geschilderd met een roller kun je met een mengstok de overtollige verf wegschrapen. Vervolgens kun je hem bewaren in een plasticzakje. Als je gebruik hebt gemaakt van een kwast kun je hem schoonmaken door de kwast in een bak of pot terpentine te zetten.

Radiator schilderen of ombouw:

Een andere manier om een radiator snel op te knappen en een totaal ander uiterlijk te geven is om gebruik te maken van een radiator ombouw lees ook: Radiatorbekleding cando, Sentimo radiatorbekleding

Radiator schilderen informatie en prijzen opvragen

Als je het schilderen van je radiator voordelig wilt uitbesteden, vraag dan meerdere radiator schilderwerk prijzen op. Het vergelijken van prijzen voordat je begint kan wel 30% op de kosten schelen.

Trouwens, bij het aanvragen van een prijzen verplicht je, je tot niets. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de klus laten uitvoeren door de vakman.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht:

Waarom prijzen vergelijken via ikknapmijnhuisop.nl? 

14308065-groen-vinkje-op-een-witte-achtergrond  Het is gratis en vrijblijvend

14308065-groen-vinkje-op-een-witte-achtergrond  Gemakkelijk prijzen vergelijken

14308065-groen-vinkje-op-een-witte-achtergrond  Tot wel 40% besparen

14308065-groen-vinkje-op-een-witte-achtergrond  Je maakt kans op een €50 IKEA bon

14308065-groen-vinkje-op-een-witte-achtergrond  Je ontvang meteen bericht!

Uw regio

Geef een reactie

Wil je reageren op dit artikel? Heb je een goede tip voor de bezoekers van ikknapmijnhuisop of heb je een vraag? Vul hieronder je reactie in!

Buitenkozijnen schilderen

Kozijnen prijzen vergelijken

Alle informatie en handige tips over het schilderen van je kozijnen lees je in dit artikel. Kozijnen schilderen

Je woning isoleren

dakkapel schuin dak

Alle informatie en handige tips over het woningisolatie en duurzaam wonen lees je in dit artikel. Je huis isoleren

ALG – Standaard Offertepagina

Tips bij verhuizen

Bespaar tot wel 40% door gratis informatie en prijzen opvragen bij de beste bedrijven uit je regio! Vergelijk prijzen!

(meer over)

verbouwen met bouwgarant

Meer over Schilderwerk

test: