Versleten trap | Versleten traptreden renoveren

Versleten trap renoveren

versleten trap

Een versleten trap is in de meeste gevallen een doorn in het oog. Om een versleten trap weer mooi te krijgen zijn verschillende opties samen te vatten in een traprenovatie.

Voor het renoveren van een versleten trap moet wel wat gebeuren. Hoeveel werk er verzet moet worden om de trap weer mooi te krijgen hangt af van de staat waarin de trap verkeerd.

Traprenovatie prijzen vergelijken?
Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Versleten traptreden renoveren:

Een trap is iets wat veelvuldig en intensief gebruikt wordt in huis. Vandaar dat een trap zeer onderhoud gevoelig is. Door de traptreden te bewerken met speciale verf, olie of lak voor traptreden hoef je er (in de toekomst) wat minder aandacht aan te besteden.

Versleten traptreden opnieuw schilderen:

Wanneer je versleten traptreden hebt die geverfd zijn dan hoef je allen de trap te schuren, oneffenheden weg te werken en de trap weer te schilderen met de daarvoor bestemde verf (lees ook trap schilderen).

Versleten traptreden opknappen met olie of lak:

Voor traptreden die zijn bewerkt met olie of pakketlak geldt eigenlijk hetzelfde. Je moet eerst de bestaande olie of laklaag verwijderen door het te schuren of door te werken met een verwijderaar.

Vervolgens moet je de trap weer in de olie of lak zetten. Laat je goed adviseren over welke olie of lak je gaat gebruiken. Een pakketwinkel of traprenovatie bedrijf weet wel raad met je vragen en kan je helpen de juiste keuze te maken.

Versleten vloerbedekking verwijderen:

Wanneer er vloerbedekking op de trap zit kan het een iets bewerkelijkere klus worden. Zeker wanneer de trap goed en veelvuldig is gebruikt. Het tapijt zal als het versleten is niet makkelijk loslaten.

Je moet eerst het tapijt verwijderen en vervolgens nog de lijmlaag. Wanneer je dit hebt gedaan kun je de trap weer bekleden of hem schilderen, oliën, lakken of opnieuw met tapijt bekleden.  

Te versleten en niet meer te herstellen?

Een traprenovatie kan bijna altijd wel worden uitgevoerd, tenzij de trap echt op instorten staat of rot is. Je kunt er voor kiezen om delen van de trap te laten vervangen.

Je pakt dan bijvoorbeeld alleen de echt versleten trapdelen aan. Je kunt ook kiezen voor een volledige traprenovatie. Traprenovatie bestaat eigenlijk uit het totaal herstellen van de trap of er wordt gewerkt trap ombouw.

Je trap voor weinig weer zo goed als nieuw!

Traprenovatie prijzen vallen op zich best mee zeker als je het vergelijkt met de kosten van een nieuwe trap. Soms wil je gewoon geen nieuwe trap omdat deze unieke trap precies past in je huis….

Door het onderstaande formulier in te vullen kan je direct traprenovatie informatie opvragen en prijzen vergelijken van bedrijven in de regio:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 13 minuten geleden een offerte aangevraagd.X