Traprenovatie | Maak van je trap weer iets moois!

Traprenovatie de basis

Het kiezen van de juist traprenovatie is een belangrijke beslissing voor het uiterlijk van je trap. Daarmee ook voor de sfeer in de ruimte waar een trap staat.

In dit artikel geven we wat meer informatie over de opties met een traprenovatie. 

Wist je trouwens dat een traprenovatie helemaal niet zo veel hoeft te kosten? Zeker niet als je via onze handige tool prijzen vergelijkt! 

Door één kort formulier in te vullen kun je vrijblijvend prijzen vergelijken van traprenovatie bedrijven uit je regio.

Klik op de onderstaande button en vul het formulier in. (trouwens je maakt dan ook nog eens kans op een Ikea waardebon van € 50)

Traprenovatie prijzen vergelijken?
Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Traprenovatie:

Het is verstandig de verschillende mogelijkheden voor traprenovatie te bekijken. Veel huizen hebben een open trap en daarom is het belangrijk dat een traprenovatie wel past in de totale inrichting van de woning.

Traprenovatie kan in twee categorieën worden verdeeld. Traprenovatie van een open trap en een traprenovatie van een gesloten trap.

Een dichte trap renoveren:

Een dichte trap is het eenvoudigst te renoveren van alle trappen. Vaak is de trap gemaakt van houten traptreden en stootborden.

Je kunt deze renoveren met tapijt, laminaat, hout of ander materiaal. De kosten voor het renoveren van dichte trappen liggen rond de €50,- per trede. De prijs is inclusief de montage en materiaal.  

Open trap renoveren:

Open trappen zien er vaak iets formeler en duurder uit. Ze hebben nog steeds het basisprincipe om van beneden naar boven te lopen of andersom, maar ze zien er beter uit. 

Een open trap is een van de meest voorkomende trappen tegenwoordig. Wanneer er een meer hedendaagse look is gewenst, is dit een ideale keuze. 

Om een open trap te renoveren moet er niet alleen aandacht besteed worden aan de toplaag, maar ook aan de onderkant van de trap.

Omdat de treden aan twee kanten goed moet worden afgewerkt is het renoveren van een open trap vaak duurder dan een dichte trap.

Een open trap dicht te maken:

Dit vraagt om een echte specialist. Veel mensen zijn handig, maar een open trap dicht maken vraagt toch echt om een vakman. 

Om met de juiste vakmannen in contact te komen maak je gebruik van het formulier. Zet in de opmerkingen een omschrijving van de trap en je krijgt gratis scherpe offertes op maat.

Traprenovatie prijzen vergelijken?
Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Renoveren van een trap met een kwartslag: 

In aanvulling op de eerste fundamentele vraag of de trap open of dicht is, is het ook van belang te weten welke draai de trap moet hebben.

Er zijn drie basis vormen, te weten; rechte trappen, kwartdraaitrappen en trappen met een halve draai. Er zijn verschillende vormen van ontwerpen, zoals s-vormige en vierkante trappen met allerlei soorten hoeken.

De trap kan zowel linksom als rechtsom draaiend worden op gebouwd. Dit maakt verder voor de renovatie niet uit.

Traprenovatie bedrijven vergelijken:

Door het onderstaande formulier in te vullen ontvang je geheel vrijblijvend meer informatie en prijzen van een traprenovatie!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X