Kosten trap bekleden, meer info over de prijzen van een trap!

Kosten trap bekleden

kosten trap bekleden

Wat zijn de kosten voor het bekleden van een trap? In dit artikel geven we een schatting van de gemiddelde kosten voor een trap bekleden die je kunt verwachten.

De kosten voor een trap bekleden wordt vooral bepaald door: het bedrijf dat de traprenovatie uit gaat, het soort trap en het materiaal wat gebruikt wordt voor als trap bekleding.

Wil je meteen meer inzicht in de kosten van een trap bekleden in jouw situatie? Vraag dan via onze site gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen op bij bedrijven uit je regio.

Traprenovatie prijzen vergelijken?
Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Kosten trap bekleden:

De kosten van een trap bekleden verschillen zoals gezegd per situatie. De traprenovatie prijzen zijn vooral afhankelijk van de volgende punten:

 • Het soort trap
 • Het aantal treden
 • Open of dichte trap
 • De bekleding
 • Traprenovatie bedrijf die de renovatie uitvoert
 • Of je zelf meehelpt of niet

Het soort trap:

Hoeveel draaien zitten er in de trap? Wat voor bekleding zit er nu op? Is de trap nog in goede staat? Allemaal vragen die belangrijk zijn voor het bepalen van de prijs. Ook de lengte van je trap vaak uitgedrukt in het aantal treden is belangrijk.

Het aantal treden:

Gemiddeld genomen heeft een trap zo’n 12 a 13 treden. Wanneer je standaard prijzen voor een trap bekleden bekijkt dan zijn deze meestal op dit aantal treden gebaseerd.

Open of dichte trap:

Voor het bekleden van een open trap heb je meer materiaal nodig. Ook is de klus bewerkelijker, omdat ook de onderkant van de trap er netjes uit moet zien. De trap bekleden kosten van open trap liggen hoger dan een dichte trap bekleden.

De trap bekleding prijzen:

Je kan kiezen uit een bekleding van tapijt, sisal, vinyl, PVC, laminaat of hout. Een ombouw van hout is de duurste variant en tapijt de goedkoopste.

Van tot prijzen trap bekleden: 

 • Trap bekleden met tapijt kost € 300 – € 800
 • Trap bekleden laminaat kost € 400 – € 1000
 • Traprenovatie met vinyl kost € 450 – € 1100
 • Trap bekleden met een eikenhouten toplaag € 700 – € 2000

Prijzen vergelijken om je trap te laten bekleden en te besparen op de kosten:

Er zit veel verschil in kosten als je de prijzen van bedrijven met elkaar vergelijkt. We raden je aan om op zoek te gaan naar de beste deal. Kijk niet alleen naar trap bekleden kosten, maar ook naar het materiaal wat wordt gebruikt.

Kijk in onze traprenovatie prijsgids naar standaard kosten die je mag verwachten.

Zelf een handje meehelpen scheelt in de prijs:

Door zelf mee te helpen aan het bekleden van je trap kun je besparen op de kosten. Wanneer je dit wilt gaan doen overleg zit dan wel goed met het bedrijf die je trap gaat bekleden, zodat je geen overbodig werk verricht.

Meestal kan je zelf meehelpen met de voorbereiding zoals: Vloerbedekking van de trap verwijderen, de trap schuren of dingen aangeven en opruimen.

Meteen meer inzicht in de prijzen?

Vul het onderstaande formulier in en ontvang metten bericht van diverse trapspecialisten in jouw regio:

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 28 minuten geleden een offerte aangevraagd.X