Tuinhek schilderen | Tuinhek laten schilderen prijzen

Tuinhek schilderen

tuinhek schilderen

Denk jij eraan om je tuin een opknapbeurt te geven? Of ziet je tuinhek er oud en versleten uit? Je tuinhek schilderen is dan de perfecte oplossing. Een tuinhek moet verschillende weersomstandigheden doorstaan en kan daardoor kleur verliezen. Alle weersomstandigheden hebben hier effect op. Wind, regen, hagel, zon en sneeuw, je tuinhek heeft aardig wat te lijden.

Door je tuinhek te schilderen kun je ervoor zorgen dat het langer mooi blijft en tevens een langere levensduur heeft. Zo bespaar je op termijn dus ook geld.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Je tuinhek onderhouden

Net zoals je tuin en je woning vergt ook je tuinhek het nodige onderhoud. Dit doe je onder andere door het regelmatig een goede schoonmaakbeurt te geven en ook door het tuinhek zo nu en dan opnieuw te voorzien van een nieuw verflaagje.

Hoe je het hek onderhoudt is afhankelijk van het materiaal, waar het hek staat en het weer. Woon je bijvoorbeeld naast een drukke weg, dan heeft je tuinhek meer onderhoud nodig dan als je huis gelegen is in een rustig gelegen wijk. Woon je vlakbij zee dan zal dit ook een grote rol spelen bij het onderhoud van je tuinhek. De zilte lucht van de zee kan het materiaal en dan vooral hout, op den duur namelijk aanvreten.

De grootste rol speelt het materiaal. Een houten tuinhek staat natuurlijk prachtig, maar vergt ook het meeste onderhoud, omdat dit materiaal het gevoeligst is voor weersomstandigheden. Tuinhekken van duurzaam materiaal zoals steen of aluminium zal een stuk minder onderhoud vergen. 

Als je van plan bent eerst een nieuw tuinhek te plaatsen, dan is de keuze van het materiaal één van de belangrijkste beslissingen. Dit is afhankelijk van zowel je budget, als je eigen voorkeuren. Tevens zul je er rekening mee moeten houden dat je er tijd in moet steken om je tuinhek te onderhouden en te schilderen.

Heb je hier echter geen tijd voor, dan kun je ervoor kiezen om je hek eerst te voorzien van een laagje beschermende verf. Dit zorgt er voor dat je tuinhek langer meegaat en beschermt je tuinhek tegen de weersinvloeden van buiten.  Zodoende hoef je alleen de beschadigingen bij te werken met een likje verf.

Tuinhek schilderen? Eerst voor behandelen!

Zelf je tuinhek schilderen is goed te doen. Door je tuinhek goed bij te houden qua schilderwerk, zorg je er ook voor dat het onderhoud in de toekomst minder tijd kost.

Voordat je je tuinhek schildert, kun je het hek het beste voorbehandelen met verf. Een stenen tuinhek kun je het beste voorbehandelen met grondverf en een houten hek kun je het best behandelen met een beitsverf, voordat je er één of meerdere nieuwe lagen overheen verft.

Een hek van metaal kan gemakkelijk met ijzermenie geschilderd worden. Zodra de grondverf goed is  opgedroogd, kun je je tuinhek in elke gewenste kleur schilderen.  breng meerdere lagen aan voor een mooier resultaat. Als je het tuinhek grondig en nauwkeurig schilter, dan kun je erop rekenen dat de kleur er jarenlang goed uit blijft zien.

Tuinhek laten schilderen

Heb je er zelf geen zin of tijd voor om je tuinhek te schilderen, dan zijn er genoeg vakmensen te vinden die dit voor je kunnen doen. Vergelijk wel eerst even wat offertes, voordat je een schildersbedrijf aanneemt. Dit kan namelijk al gauw aardig wat geld schelen. Door onderstaand formulier in te vullen, ontvang je direct gratis en vrijblijvend prijsadviezen en vergelijkingen.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 21 minuten geleden een offerte aangevraagd.X