Zelf plamuren | Plamuren doe het zelf!

Hoe moet ik plamuren?

Hoe moet ik plamuren?

Bij het opknappen of renoveren van je huis moet je vaak gaten of oneffenheden op verschillende ondergronden vullen met plamuur. In dit artikel staat er alles over geschreven.

Wat voor plamuurmes heb ik nodig?

Je hebt om goed te plamuren twee plamuurmessen nodig. Werk altijd met een smal en breed plamuurmes. Het brede plamuurmes gebruikt u als spatel waar de voorraad plamuur op ligt. Het smalle mes gebruikt u voor het plamuurwerk. Zorg ervoor dat de plamuurmessen helemaal schoon en vlak zijn.

Hoe moet ik plamuren?

Verzamel wat plamuur van het brede plamuurmes op het smalle plamuurmes. Zet het smalle plamuurmes recht op de te bewerken ondergrond. Trek het plamuur met een soepele beweging over de beschadiging en zorg ervoor dat het plamuur alleen achterblijft in het gat en niet op de omringende ondergrond. Laat vervolgens de plamuur geheel uitharden. Denk erom dat je overtollige plamuur meteen verwijdert anders wordt het hard en kost het verwijderen extra moeite met kans op beschadigingen.

Grote beschadigingen plamuren

Bij een grote beschadiging kan je het beste meerdere dunne lagen plamuur aanbrengen in plaats van één dikke laag. Op deze manier droogt het plamuur sneller en is het makkelijker te bewerken. Let op: plamuur krimpt bij het drogen hierdoor kunnen de meeste grote gaten niet in één keer strak opgevuld worden en zijn meerdere lagen dus noodzakelijk. 

plamuur en plamuurmessen kopen?

Deze zijn zeker te koop bij de volgende bouwmarkten: Gamma, Praxis, Hubo en de Multimate.

De klus voordelig uitbesteden?

Door het onderstaande formulier in te vullen ontvang je meer informatie en prijzen voor je klus. Het is trouwens geheel gratis en vrijblijvend:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 36 minuten geleden een offerte aangevraagd.X