Dakopbouw

Dakopbouwen nader bekeken

Je huis verbouwen: Om de bestaande woningvoorraad in Den Haag aan te passen op de huidige woonwensen stimuleert de gemeente Den Haag het maken van dakopbouwen. Bij het ontwerp van dakopbouwen voor verschillende Haagse bouwblokken werden de architecten van verbouwjeeigenhuis.nl voor de uitdaging gesteld om hedendaagse woontypologieën te ontwerpen met respect voor de architectuur van de Nieuwe Haagse School. Door het ritme van de bestaande architectuur te analyseren en door te werken met contrasterende materialen zoals: glas, staal, strekmetaal en leisteen, heeft de architect de karakteristieke waarden van de bouwblokken op subtiele wijze weten te versterken.

Dakbedekking prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van dakdekkers uit je regio!

Je huis verbouwen met een dakopbouw:

Het resultaat is een aantal bouwblokken dat zowel in woningtypologie als in verschijningsvorm een interessante aanvulling op de Haagse woningvoorraad is. De bouwblokken, waar de architecten een extra bouwlaag op mochten ontwerpen, dateren uit het begin van de 20ste eeuw en zijn ontworpen volgens de ideeën van de Nieuwe Haagse School. De hedendaagse eisen aan woningen zijn sinds de bouw van de blokken sterk veranderd. De beperkte maat van 65m2 per woning zorgt ervoor dat gezinnen uit de wijken vertrekken, waardoor een homogene bevolkingssamenstelling ontstaat. De architecten hebben in hun ontwerp voor de extra bouwlagen met behulp van afwijkende materialen de krachtige verhoudingen en strenge daklijn van de bestaande bouwblokken weten te handhaven. Een dakkopbouw is een goede oplossing.

Daarnaast hebben ze een herindeling van de bestaande woningen voorgesteld waardoor de nieuwe bouwlaag een loft-achtig karakter krijgt .In de jaren 20-30 van de vorige eeuw zijn grote delen van Den Haag gebouwd in de stijl van de Nieuwe Haagse School. Een veelgebruikte typologie hierbij was de portiekwoning. De gevels van deze portiekwoningen zijn in baksteen opgetrokken, soms wordt de portiek geaccentueerd en de dakrand is doorgaans wit en een sterk ordenend element. De Nieuwe Haagse School kenmerkt zich door het gebruik van rijke details en een krachtig ritme van repetitie. De koppen van de bouwblokken zijn karakteristiek vormgegeven en vaak wijkt de kleur van de plint af van de bovenliggende bouwlagen

Kijk ook eens bij de volgende artikelen: Baskapel, dakkapel kopen, Dakbedekking kosten

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 11 minuten geleden een offerte aangevraagd.X